German Innovation Award 2018: Aur pentru Samsung QuickDrive

1475

Inovațiile care ne îmbunătățesc substanțial viața și efectele lor pe termen lung sunt criterii pe care s-a bazat decernarea premiilor pentru inovație în 2018 în Germania. Mașina de spălat QuickDrive WW8800 a luat medalia de aur. Câștigătorii din 2018 au fost onorați pentru prima dată la Berlin într-o gală festivă. Printre câștigători: Samsung Electronics, care a fost prima companie producătoare de aparate de uz casnic care a primit medalia de aur.

Cu tehnologii de ultimă generație compania high-tech din Coreea de Sud a reușit să stabilească noi standarde în fabricarea aparatelor de uz casnic. Cu brevete tehnologice noi, tamburul și panoul din spate se rotesc în direcții opuse, creând o mișcare multidimensională în timpul spălării rufelor, acest mecanism permite reducerea timpilor de spălare cu până la 50%, fără a compromite absolut deloc performanța spălării.

Această tehnologie, pe lângă calitatea, fiabilitatea și designul mașinii de spălat, a fost cea care convins juriul în luarea deciziei și acordarea medaliei de aur. „O tehnică de senzație care scurtează procesul de spălare cu până la 50 de procente, economisind astfel până la 20 % din energia electrică, cu performanțe de spălare excelente și fără compromisuri„, a fost motivarea juriului.

Mașina de spălat Samsung QuickDrive WW8800 a fost nominalizată și a câștigat la categoria Excellence in Business to Consumer. În plus, alte două produse electrocasnice Samsung au fost premiate. La categoria Smart Living, frigiderul Family Hub T9000, cu Wi-Fi activat și ecran tactil LCD Full HD de 21,5 inch, care servește ca o tablă digitală pentru întreaga familie, precum și mașina de spălat vase DW9000 cu tehnologie Waterwall.

Aceste premii, German Innovation Award 2018, subliniază competența Samsung în domeniul Smart Home și arată că acest sector joacă un rol-cheie în viziune de viitor a companiei Samsung. Odată cu dezvoltarea unor astfel de dispozitive și tehnologii, Samsung răspunde nevoilor tot mai mari ale consumatorilor pentru inovare. Mașina de spălat QuickDrive, frigiderul Family Hub și mașina de spălat vase sunt o dovadă a acestui lucru.

German Design Council a fost creat de Parlamentul German și este sponsorizat de industria germană. Timp de peste 60 de ani, înființat în 1953, Consiliul German de Design a lucrat pentru promovarea designului ca factor economic și pentru a face Germania una dintre cele mai de succes națiuni de design din lume.

German Innovation Award este acordat de German Design Council. Un juriu interdisciplinar independent, care nu se concentrează doar pe produsele și soluțiile ca atare, este chemat să facă diferența. Printre altele, sunt evaluate criterii precum nivelul inovării, eficiența economică, longevitatea, calitatea tehnică, beneficiile utilizatorilor și raportul cost-eficiență.

Din juriu au făcut parte, inclusiv fizicieni, consultanți de brevete, specialiști IT, specialiști în finanțe și din alte domenii tehnologice.

Pentru Samsung Electronics, premiul este o nouă recunoaștere, o adevărată ștampilă de calitate, dacă mai era nevoie, a produselor sale. Este o nouă dovadă a orientării sale spre consumator și spre nevoile acestuia.

SURSĂSamsung News