Bateria lui Galaxy S8 de aceași capacitate ca a lui Note 7

2948

Conform ultimelor știri din Corea de Sud, gigantul tech Samsung Electronics, va adopta baterii de 3.000 mAh respectiv 3.500 mAh pentru viitoarele Samsung Galaxy S.

Săptămâna trecută a venit știrea că Samsung a dat furnizorilor săi o comandă de producție pentru baterii de 3.250 mAh și 3.750 mAh, pentru Galaxy S8 și respectiv Galaxy S8 Plus.

Știrile de astăzi aduc un nou set de cifre.

Pe fluxurile informatice de astăzi, o știre venită din pagina tech a ziarului The Korea Herald, The Investor, aduce această informație.

Samsung Galaxy S8 cu un display de 5,7 inch va avea o baterie de 3.000 mAh, iar Galaxy S8 cu display de 6.2 inch va avea o capacitate a bateriei de 3.500 mAh.

„După finalizarea mai multor teste, Samsung a luat decizia finală de a implementa capacitatea bateriei pentru cele două variante S8” a declarat sub protecția anonimatului un oficial Samsung, care a fost citat de agenția coreeană de știri News1.

Samsung, se spune că a început să primească componente de smartphone-uri, în volume mari de la partenerii săi pentru producția de masă a lui Galaxy S8.

Dupa criza lui Galaxy Note 7, compania Samsung a făcut unele modificări la aprovizionarea cu baterii pentru smartphone-le sale.

A început colaborarea cu Murata Manufacturing din Japonia pentru alimentarea cu baterii pentru Galaxy S8.

Murata Manufacturing Co, Ltd. Este un producător japonez de componente electronice, cu sediul în Nagaokakyo, Kyoto. Fondată în 1944, este o companie lider în fabricarea de componente electronice ceramice, condensatori, filtre ceramice, piese de înaltă frecvență și senzori. Are 24 de filiale în Japonia și 52 în lume, în SUA, Canada, Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Elveția, Spania etc.  

Două surse majore pentru bateriile smartphone pentru Samsung au fost ATL din China și firma soră Samsung SDI.

Nu a fost încă confirmat faptul că Samsung a rupt legăturile sale cu ATL după fiasco-ul lui Note 7 de anul trecut. Probabil că acest lucru se va întâmpla în curând.

După lungi investigatii care au durat câteva luni, Samsung, unele laboratoare externe, și agențiile de stat, au constatat că bateriile defecte realizate de Samsung SDI si ATL au fost principala cauză de incendiu și explozie.

Bateria care a cauzat decesul prematur a lui Galaxy Note 7 a avut 3.500 mAh.

Într-o conferință de presă organizată pe 23 ianuarie Samsung a afirmat că va lua măsuri foarte stricte privind controlul și calitatea bateriilor.

Cu toate acestea, încă nimic nu este sigur, nimic nu este confirmat până în acest moment. Trebuie să așteptăm până când Samsung va prezenta telefoanele și va face un anunț oficial.

VIATheInvestor.co.kr