Cerere de brevet „Cameră Dual-Foto” pentru viitoarele telefoane Samsung

2420

Samsung intenționează să integreze camera dual-foto în smartphone-urile viitoare, așa cum arată o nouă cerere de brevet de invenție depusă de concernul Sud-Coreean.

Dar nu se știe când. Se spune adesea că mai este mult până departe, pentru a pune în valoare ceia ce producătorul Sud-Coreean a imaginat deja.

Totuși având în vedere că este un lucru de valoare și de viitor este posibil să nu așteptăm prea mult că să vedem concretizat și acest lucru.

Galaxy S8 nu va avea o camera dual-foto. Pe de altă parte, gigantul coreean ar trebui să integreze această funcționalitate în smartphone-urile sale viitoare, lucru imaginat de Samsung de mai mult timp.

Aici ar fi vorba de utilizarea a două camere de fotografiat diferite cu focalizare cu unghi larg.

Cea de a doua cameră va face fotografii de foarte aproape fără a mări.

Cu un astfel de sistem, viitoarele Galaxy ar putea simula cu ușurință zoom-ul optic. Avantajul acestui sistem este că permite o mărire imaginii fără a fi nevoie de a utiliza zoom-ul, astfel încât să nu se piardă nici un detaliu din fotografie.

La sfârșitul lunii septembrie, un alt brevet de cameră foto cu dublu senzor de la Samsung a avut un sistem similar.

Al doilea brevet prezintă o caracteristică pentru a putea urmări și a mări un obiect vizibil într-un unghi larg cu o altă cameră așa cum se arată în exemplul de aici cu un snowboarder.

În domeniul aparatelor de fotografiat de pe telefoane, concurența este acerbă. În ultimii doi ani, Samsung nu a avut nici o problemă de a se menține în top, oferind aparate foto excelente, în primul rând pe Galaxy S6, apoi Galaxy S7 Edge.

Cu toate acestea, Samsung trebuie să-și dubleze inventivitatea pentru smartphone-urile sale viitoare pentru ca să rămână în frunte.

SURSĂPhonAndroid