Samsung Electronics în discuții cu Murata din Japonia pentru baterii la Galaxy S8

1816

Samsung Electronics Co Ltd. este în discuții cu Murata Manufacturing Co Ltd din Japonia, pentru baterii la smartphone-urile Sansung Galaxy S8.

Samsung este extrem de pretențios și mofturos după ce Note 7 a pătat reputația constructorului sud-coreean de smartphone.

Citand publicatia japoneza Nikkei Business Daily, agenția de presă Reuters scrie că Samsung este în discuții pentru a înlocui furnizorul de baterii Amperex Tehnology (China) cu Murata Manufacturing (Japonia).

Înlocuirea bateriilor chinezești cu unele japoneze ar putea fi văzut ca un impuls de reputație, din moment ce (echitabil sau nu), mulți oameni din vest (și chiar mai mulți din Hong Kong) asociază produsele din China, cu o calitate inferioară. În cele mai multe țări, producția japoneză are reputația opusă – fiind văzută de cea mai înaltă calitate.

Nikkei, publicația pilot a Nikkei Inc. este cel mai mare ziar financiar din lume, cu un tiraj zilnic de peste trei milioane de exemplare. Un ziar cu reputație ireproșabilă cotat la bursa din Tokyo. La data de 30 noiembrie 2015, Nikkei a devenit oficial proprietarul lui Financial Times, după ce a cumpărat ziarul de la Pearson PLC.

Amperex era furnizorul secundar pentru bateriile furnizate pentru Galaxy Note 7 și Samsung a dat vina pe această firmă pentru furnizarea de baterii defecte, ceea ce explică de ce Samsung urmărește o altă alternativă la furnizorul chinez.

Principalul furnizor de baterii va ramane Samsung SDI, sperăm, cu lecțiile învățate în urma anchetei de lungă durată și problemelor cu bateriile cu defecte.

Samsung Galaxy S8 și S8 Plus vor fi alimentate de  de baterii de mare capacitate. Ultimele informații din  mass-media sud-coreeană sugerează variantele de 3.250 mAh și 3.750 mAh. Ambele variante sunt adecvate pentru o viață mai bună a bateriei de smartphone-uri, care vor fi alimentate de către procesoarele eficiente energetic de 10 nm.

Samsung va anunța Galaxy S8 și S8 Plus în luna martie. Se zvonește că prima bucațică oficială de la S8  va fi dezvăluită la MWC 2017 (luna aceasta), sub forma unui scurt clip video.

VIAPhoneArena