Samsung Galaxy Note 7R este certificat FCC și vine cu Android 7.0 Nougat

1503

Noul Samsung Galaxy Note 7R este certificat de agenția americană pentru controlul comunicațiilor FCC, și este așteptat să apară pe piață luna viitoare.

Certificarea de către FCC înseamnă adesea că respectivul receptor va merge în S.U.A. și va fi vândut pe această piață. Acum cu Note 7R nu este cazul, telefonul nu va fi vândut în SUA, va fi vândut doar pe anumite piețe. Corea de Sud, Vietnam și India sunt țările spre care va merge Note 7R.

Conform listei FCC, trei variante au primit certificarea – SM-N935S, SM-N935K și SM-N935L. Se pare că modelul SM-N935S este destinat operatorului sud-coreean SK Telecom, în timp ce SM-N935K și SM-N935L se consideră a fi pentru operatorii KT Freetel și LG Uplus.

 SK Telecom Co. Ltd. este cel mai mare operator de telefonie celulară din Coreea de Sud. SK Telecom domină piața locală cu o cotă de peste 50% începând cu anul din 2008. În 2015, SK Telecom a achiziționat CJ HelloVision, cel mai mare operator de cablu și Internet din Corea de Sud. Are servicii de televiziune, radio și cel mai mare site social media din Coreea. 

Această baterie are o reducere de capacitate de 8,6% față de bateriile originale de 3.500mAh care au alimentat Samsung Galaxy Note 7. Baterie este mai mică pentru a evita eventualele probleme legate de încălzirea bateriilor.

De asemenea, telefonul are Android 7.0 Nougat instalat. Modelul original a fost preinstalat cu Android 6.0.1.

În afara noii baterii și a noii versiuni Android, restul specificațiilor vor fi identice cu cele găsite pe modelul original. Exynos 8890 SoC sub capotă cu un octa-core CPU și 4GB de RAM.

Restul specificațiilor includ un display Super AMOLED de 5.7 inch protejat de Gorilla Glass 5, cu o rezoluție QHD de 1440 x 2560 pixeli. Are la bord 64 GB de stocare nativă și există un scaner de amprente încorporat în butonul de acasă. Dispozitivul vine cu o clasificare de certificare IP68 pentru protecție împotriva prafului și a apei. Camera de 12MP orientată spre spate are o diafragmă de f/1,7, OIS și PDAF. Există o cameră de 5MP orientată spre față pentru chat-uri, selfie și conversații video.

Lansarea lui Samsung Note 7R va ajuta probabil Samsung la minimizarea pierderilor sale, precum și evitarea sancțiunilor de mediu pe care ar trebui să le plătească autorităților sud-coreene pentru eliminarea prin distrugere a telefoanelor Galaxy Nota 7.

Samsung Galaxy Note 7R este așteptat să se lanseze luna viitoare în Coral Blue, Silver, White și Black, la un preț echivalent de 652 USD, prețul inițial al lui Samsung Galaxy Note 7 a fost de 875 $.