Samsung Galaxy Note 8 va costa aproape 1.000 de euro

2020

Samsung va lansa mult așteptatul Galaxy Note 8 în septembrie, potrivit unei surse bine înformate, citată de VentureBeat. Se așteaptă ca telefonul să aibă un preț de 999 de euro, câștigând titlul cel mai scump smartphone al firmei Samsung de până în prezent.

În ceea ce privește specificațiile, Galaxy Note 8 se zvonește că va include un afișajul Infinity de 6,3 inch (raport de aspect 18,5: 9), un procesor Exynos 8895 / Qualcomm Snapdragon 835 și 6 GB de memorie RAM, făcându-l cel de-al doilea telefon de la Samsung, după Samsung Galaxy C9 Pro, care va depăși pragul de 4 GB.

Galaxy Note 8 va fi alimentat de o baterie relativ conservatoare de 3.300mAh, un semn că Samsung este foarte atentă la acest aspect legat de baterie, pentru a nu repeta problemele avute anul trecut care au cauzat retragerea lui Note 7.

Compania sud-coreeană speră să diferențieze Galaxy Note 8 de Samsung Galaxy S8 și GalaxyS8+, Note 8 urmând să vină pe piață cu un S Pen și camere duble, fiecare dintre ele având un senzor de 12 MP și OIS (stabilizare optică a imaginii).

Stabilizarea optică a imaginii (OIS) este o caracteristică pe care o găsiți în camerele de luat vederi ale telefoanelor de ultimă generație. OIS compensează mișcărilor aparatului de fotografiat în timpul expunerii, tremuratul mâinilor sau mișcarea aparatului în timpul efectuării fotografiilor. Primul sistem de stabilizare optica a fost lansat pe piață în 1995 pe un aparat foto Canon.

Lentilele sunt configurate orizontal și sunt situate în partea stângă a senzorului de bliț și a senzorului de ritm cardiac.

În ceea ce privește software-ul, Galaxy Note 8 va fi livrat cu Android Nougat 7.1.1, cu cea mai recentă versiune a interfeței de utilizator de la Samsung.

De asemenea, va fi compatibil cu stația de andocare DeX care, atunci când este conectat la un monitor, aduce o experiență desktop la modelele Galaxy S8. Note 8 are și capabilități mult îmbunătățite pentru S Pen, cum ar fi traducere lingvistică completă, convertor de valută și capacitatea de a scrie cu majuscule.

Recentele scurgeri sugerează că Galaxy Note 8 va fi disponibil în trei culori când va ajunge la vânzare în cursul acestui an – negru, albastru și auriu. Este de la sine înțeles, că Samsung va lansa și alte câteva culori la scurt timp după lansare.

Prețul cu amănuntul de 999 EUR ar trebui să se traducă la echivalentul a puțin peste 900 de dolari, având în vedere că Samsung Galaxy S8 a avut un preț de 799 de euro și Galaxy S8+ de 899 de euro, și au fost vândute pentru aproximativ 725 USD și respectiv 825 USD.

Prețurile europene sunt întotdeauna mai mari datorită TVA-ului.

VIAVentureBeat.com