Galaxy S9+ cel mai bine vândut model în aprilie, depășește iPhone X

1786

Samsung Galaxy S9+ se află în topul celor mai bine vândute mărci din luna aprilie 2018, Samsung Galaxy S8 ocupă locul 10 în acest top. Conform datelor de la Pulse Market Counterpoint, Galaxy S9+ a fost cel mai bine vândut smartphone la nivel mondial în aprilie. Fratele său mai mic, Samsung Galaxy S9, a ajuns pe locul al doilea, împingând iPhone-ul X al companiei americane Apple pe locul al treilea.

Vânzările puternice pe piețele din zona Asia-Pacific și din America de Nord au ajutat serios seria Galaxy S9 să răstoarne substanțial top-ul clasamentului. Începând cu luna aprilie, prima lună completă care marchează disponibilitatea duo-ului Samsung Galaxy S9, acesta a crescut foarte mult ca vânzări. Nu știm dacă ar trebui să fie surprinzător să le vedem pe cele două dominând topurile de vânzări.

Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ au reprezentat 2,6% din vânzările globale de smartphone-uri în luna aprilie, ocupând primele două locuri (raportul pare să rotunjească procentele). Telefoanele companiei Apple, IPhone X și iPhone 8+ au ocupat următoarele două locuri, cu o cotă de piață de 2,3% fiecare.

Xiaomi Redmi 5A și Redmi 5 Plus au fost, de asemenea, pe lista celor mai bine vândute, cu cote de piață de 1,5% și, respectiv, 1,4%. Este prima dată când Xiaomi a ocupat două poziții în topul primelor zece modele. Xiaomi a crescut atât în China, cât și în India, datorită smartphone-urilor accesibile. Ceea ce face ca performanța să fie impresionantă pentru producătorul din China, este că, spre deosebire de Samsung Electronics și Apple Inc, compania chineză operează în prezent doar pe câteva piețe selectate. Xiaomi este încă capabilă să facă un punctaj mai mare în clasamentul global al vânzărilor.

Xiaomi este cuvântul chinezesc pentru „mei”. Este o companie chinezească, fondată în 2010, producătoare de electronice, în special telefoane mobile. În octombrie 2014, Xiaomi a devenit al treilea mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, cu o cotă de piață de 5,6%, după Samsung Electronics și Apple.

În afară de actualele modele Galaxy S9, pe această listă mai apare și Samsung Galaxy S8, este singurul alt dispozitiv Samsung de pe listă. Reducerea prețurilor la Samsung Galaxy S8, prin intrarea pe piață a celor două Galaxy S9, împreună cu ofertele agresive de marketing și cashback, printre alți factori, au condus la vânzări mari pentru acest super smartphone. Galaxy S8 rămâne în continuare un smartphone Samsung foarte apreciat pe toate piețele.

În ansamblu, Apple domină lista bestseller-urilor cu cinci modele, urmate de trei dispozitive de la Samsung și două de la Xiaomi.

VIASamMobile
SURSĂCounterpoint