Samsung Gear VR deține o cotă de piață de peste 70% din realitatea virtuală

1970

Conform unui studiu realizat recent, Samsung Gear VR, setul cu cască al companiei Samsung a acaparat 71,6% din cota de piață în 2016.

Printre căștile de realitate virtuală, Samsung Gear VR este una dintre cele mai renumite.

Samsung deține o cotă de piață de aproape 72% din realitatea virtuală mobilă.

Acest lucru a fost relevat de rezultatele unui studiu de piață efectuat de către firma de analiză a pieții Superdata. Conform datelor analizei de piață, Samsung a vândut 4,51 milioane de seturi de căști Samsung Gear VR la nivel mondial în 2016, 71,6% din totalul vânzărilor din industria de realitate virtuală.

SuperData Research, cu sediul în New York, este o companie de cercetare a pieții, este principalul furnizor mondial de informații despre piața de jocuri free-to-play, console digitale, mobile, PC-uri, streaming media, eSports, și realitatea virtuală.

Reamintim că Samsung Gear VR este un set cu cască mobil pentru realitate virtuală dezvoltat de Samsung Electronics, în colaborare cu Oculus, și fabricat de Samsung. Setul cu cască Gear VR a fost lansat la 27 noiembrie 2015. Oculus este o companie americană din California specializată în produse hardware și software de realitate virtuală.

Larga accesibilitate a produselor sale au permis gigantului tech sud-coreean Samsung Electronics „să profite de competitorii săi high-end, înainte de lansarea lui Google Daydream”, spun autorii raportului.

Acest lucru arată că, în special, compania a realizat vânzări foarte bune în domeniul de smartphone-uri, mai ales cu Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, deoarece Gear VR este compatibil doar cu dispozitivele Samsung. Gear VR funcționează perfect și cu următoarele telefoanele din gama Galaxy: Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge și Galaxy S6 Edge Plus.

De asemenea, conform acestui studiu, Sony Playstation VR este pe locul al doilea, cu mult în urmă cu o cotă de piață de 12,5%, în timp ce HTC Viva a fost pe locul al treilea, cu 6,7%.

Având în vedere acest studiu, nu putem să nu observăm că firma de cercetare SuperData, nu face nici o mențiune despre Google Cardboard.

Acest lucru sugerează că, în acest cel mai recent studiu, SuperData a preferat a sări peste Google Cardboard. De ce?

Analistii au estimat că, experiența de realitatea virtuală nu este suficient de satisfăcătoare la Google Cardboard, pentru ca aceasta să fie considerată o adevărată cască de realitate virtuală.

Aceasta deoarece nu include și o curea, lucru care ar face din Google Cardboard într-adevăr o cască.

Samsung Gear VR este cel mai accesibil sistem VR care este disponibil în prezent. Oferă o experiență unică, captivantă, un adevărat centru de divertisment mobil, care oferă jocuri și filme și te ajută să pășești într-o altă lume.

VIAFrAndroid