Samsung Galaxy Note 7, povestea se apropie de sfârșit

1170

Samsung Electronics va reduce complet funcția de încărcare a bateriei, în toate telefoanele Note 7 care mai sunt pe piață.

Începând cu 24 martie, Samsung va dezactiva complet încărcarea lui Galaxy Note 7, pentru toate phabletele care nu au fost încă restituite.

Astfel Samsung încheie poveste lui Note 7, iar cu acestă actualizare va opri complet reîncărcarea pentru cei care dețin în continuare un astfel de telefon, punându-se în pericol, pe ei și pe cei din jurul lor.

Vor rămâne destui posesori de Samsung Note 7, care vor dori să păstreze telefonul, mizând probabil pe faptul că după dispariția de pe piață a smartphone-lor, acestea fiind rarități, vor avea prețuri foarte mari, devenind obiecte de colecție.

Samsung a lansat Galaxy Note 7, anul trecut, dar vanzarile au fost suspendate destul de repede în baza rapoartelor privind autoaprinderea dispozitivelor în timpul încărcării.

O investigație amănunțită a companiei în această chestiune a arătat că defectele constructive ale bateriilor au fost de vină.

Gigantul Tech a rulat mai multe programe de schimbare a telefoanelor, limitând în același timp încărcarea bateriilor peste anumite niveluri. Cea mai recentă actualizare va împiedica complet utilizatorii să utilizeze produsul.

Singurii utilizatori care vor mai fi capabili să utilizeze receptorul după această actualizare de software, sunt cei care îl vor menține permanent în priză.

Există încă foarte mulți oameni care sunt îndrăgostiți de acest telefon și le este foarte greu să se despartă de Note 7. Sunt formate grupuri chiar și on-line din proprietari de Note 7 care folosesc în continuare telefonul, iar Samsung încearcă prin proprietarii rețelelor locale să le închidă accesul la semnalul telefonic.

Măsurile similare, inclusiv închiderea accesului la rețele, sunt deja implementate în alte țări, a adăugat Samsung.

Sunt rețele de telefonie mai ales din SUA care au făcut deja ceva similar, prin închiderea accesului la rețelele lor, și limitarea capacității de încărcare Note 7, dar acum Samsung încearcă să implementeze această soluție peste tot.

Vom vedea cum această situație va lua sfârșit, având în vedere că sunt utilizatori care au reușit să fie impenetrabili la toate actualizările OTA.

 OTA (Over-the-air), se referă la diferite metode de distribuire a software-ului nou, setările de configurare, și actualizarea cheilor de criptare pentru telefoane mobile. O caracteristică importantă a OTA este faptul că o singură locație centrală poate trimite o actualizare pentru toți utilizatorii, care nu pot să refuza sau modifica această actualizare, și ea se aplică imediat pentru toată lumea

Dar dacă Samsung reușește să elimine total phablet-ele de departe, acesta este un pic de piraterie la nivel de CIA.

Dar suntem siguri că vom auzi mai multe despre modul în care acest proces se desfășoară.
Aproape 97% din unitățile vândute în Coreea de Sud au fost recuperate până în prezent, iar compania nu va mai aștepta pe cei care încă nu au predat unitățile lor.

Samsung intenționează să prezinte noul pilot smartphone Galaxy S8, săptămâna viitoare.

VIATheInvestor.co.kr