Samsung Galaxy Note 8 primul smartphone cu procesor Snapdragon 836

2410

Următorul telefon de pe lista de lansare a lui Samsung, Galaxy Note 8 se află tot mai mult în centrul atenției în ultima vreme.

Cu foarte mare succes la public Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au impresionat și impresionează în continuare pe toată lumea. Dar, dintr-o data, succesorul lui Note 7 este extrem de comentat și anticipat de către fani.

Acum avem vești foarte bune despre puterea lui Galaxy Note 8, care va fi la înălțime.

Potrivit unor informații de ultimă oră Samsung Galaxy Note 8 va fi primul smartphone cu un procesor Snapdragon 836. Acest procesor este o versiune îmbunătățită a lui Snapdragon 835 prezent acum în mai multe smartphone-uri high-end de pe piață.

Procesorul Snapdragon 835 este încă tânăr, este și la bordul lui Galaxy S8 (excepție face Europa, unde avem procesor Exynos 8895).

Dar acum, deja se vorbește despre succesorul lui.

Anul trecut, Snapdragon 821 a fost lansat la câteva luni după Snapdragon 820, cu o ușoară îmbunătățire (+ 10%, în medie, în performanță). În acest an, scenariul ar trebui să fie repetat cu Snapdragon 836, care ar trebui să ofere o performanță cel puțin la fel de mare procentual, în comparație cu Snapdragon 835. Este demn de remarcat faptul că Qualcomm, care deține procesorul nu a oficializat încă existența unui model nou.

Astfel, Snapdragon 836 va încorpora opt nuclee de 2.5GHz, care este un pic mai mult decât 2.45 GHz de la Snapdragon 835. Ar fi însoțit de un GPU tactat la 740 MHz.

După Galaxy Note 8, Snapdragon 836 va fi utilizat de către LG în V30 și de Google în noile sale modele de Pixel.

Pentru a recapitula puțin, zvonurile din jurul Galaxy Note 8 anunță un ecran de 6,3 inch, asistentul inteligent Bixby, un scaner iris și un port USB-C, un senzor dublu pe aparatul de fotografiat de 12 și 13 megapixeli.

 Pixel, cuvântul este o combinație pentru imagine și element, reprezintă un punct fizic într-o imagine. Conceptul de „element de imagine” datează din primele zile ale televiziunii. Cuvântul „pixel” a fost folosit în 1965 pentru a descrie elementele de imagine ale imaginilor video de la sondele spațiale de pe Lună –Ranger 8 și Ranger 9 și de pe planeta Marte –Mariner 4. 

Evident, aceste informații urmează să fie confirmate, dar există o bună șansă că Samsung să încorporeze cel mai recent procesor Snapdragon la viitorul său pilot.

VIAPhonAndroid