Samsung Galaxy Gear Smartwatch

Smartwatch SAMSUNG Galaxy Gear SM-V700

5717
samsung galaxy gear - ilovesamsung.ro

Producătorii de smartphone-uri de top au mici probleme. Ei au devenit atât de buni în vânzarea de smartphone-uri încât nu au mai rămas suficient de mulţi oameni care să le cumpere. Piaţa smartphone-urilor este în continuare imensă, cheia succesului fiind creşterea, dar această creştere începe să scadă?!

Aşadar, pentru liderii de piaţă ca Apple şi Samsung, este timpul să găsească următoarea „mare lovitură”. Potrivit unui număr mare de observatori, următoarea „mare lovitură” este ceasul „inteligent”  vanzările acestuia estimându-se că vor exploda în anii ce urmează. Incearcă aceste companii să facă o minunea sau aceste dispozitive purtate la încheietura mâinii , ca Samsung Galaxy Gear,  chiar reprezintă viitorul calculatoarelor mobile?

Ceasurile „inteligente” au apărut de ceva timp, dar au trecut neobservate de majoritatea consumatorilor.  Ce este de fapt un smartwatch?

În cazul lui Galaxy Gear şi a altor dispozitive asemănătoare, un smartwatch este un accesoriu pentru smartphone. El reprezintă o prelungire a smartphone-lui şi te scuteşte de efortul de a scoate telefonul din buzunar de fiecare dată când vrei să activezi anumite funcţii. Momentan, acestea reprezintă tehnologia de vârf în cazul ceasurilor „inteligente” . Nu va fi nevoie să scoţi atât de des smartphone-ul din buzunar.

In ciuda problemelor cu care se confruntă vânzatorii de ceasuri „inteligente”, ele sunt mai speciale decât par. De exemplu, Galaxy Gear are inclusă o cameră, o funcţie pedometru, un cronometru, poate stoca 4 GB şi îi permite utilizatorului să activeze diferite funcţii de la încheietura mâinii. De asemenea, el oferă posibilitatea de a da şi a primi apeluri telefonice. Să începem însă cu începutul.

Setarea ceasului Galaxy Gear este incredibil de simplă. Dispozitivul în sine nu are integrată NFC dar o are încărcătorul, ambele dispozitive fiind incluse în cutie. Deci, pentru a seta ceasul Gear cu Galaxy Note 3, loviţi uşor încărcătorul de spatele telefonului.

Apropo, Galaxy Gear funcţionează deocamdată doar pe noua tabletă Samsung Galaxy Note 3.[update] Samsung extinde compatibilitatea cu Galaxy Gear şi pentru Galaxy SIII, S4 şi Note II. Dacă vă propuneţi să achiziţionaţi un ceas Gear săptămâna aceasta, pregătiţi-vă să cheltuiţi aproximativ 4000 de lei – 1200 de lei pentru Gear şi 3000 de lei pentru noul Galaxy Note 3.

Prin lovirea încărcătorului de Note 3 va apărea o pagină care vă permite să descărcaţi Gear Manager, o aplicaţie Samsung creată să acţioneze smartwatch-ul. Odată ce Gear Manager a fost instalat şi lansat, loviţi încărcătorul de spatele tabletei încă o dată şi urmaţi instrucţiunile pentru conectarea ceasului Galaxy Gear la telefonul dumneavoastră.

Compatibilitatea cu Galaxy Gear - pentru Galaxy SIII, S4 şi Note II- ilovesamsung.ro

Prima secţiune se numeşte „ Ceas” şi permite alegerea unei feţe dintre cele 9 versiuni disponibile pentru ceas digital şi analogic. Sunt destul de simple şi atragătoare, unele opţiuni digitale conţinând şi shortcut-uri pentru a deschide aplicaţii, un display pentru pedometru ca să puteţi vedea câţi paşi aţi făcut de fiecare dată când vă uitaţi la dispozitiv şi o iconiţă pentru vreme care vă arată care sunt condiţiile meteo şi temperatura.

După „ Ceas” este secţiunea „My Apps” care arată toate aplicaţiile instalate pe Galaxy Gear şi setările acestora. Acestă secţiune permite utilizatorilor să adauge aplicaţii create de Samsung şi de terţe părţi cum ar fi Evernote, Path şi LINE. Aplicaţiile pot fi instalate din magazinul Samsung App şi vor fi disponibile automat pe ceasul Gear odată instalat.

Dupa „My Apps” urmează „ Samsung Apps” care este un shortcut pentru secţiunea magazinului Samsung App. Apoi urmează „ Find my Gear” care permite dispozitivului localizarea dispozitivului în cazul în care l-aţi pierdut print-un sunet specific.

În cele din urmă este secţiunea „Setări” care arată setările generale ale ceasului Gear şi îi permite utilizatorului să se plimbe prin diferitele aplicaţii cum ar fi Auto lock, care vă permite să evitaţi folosirea PIN-ului sau a unei parole pentru deblocarea lui Note 3 atâta timp cât este conectat ceasul Gear, dar şi Smart Relay, este o aplicaţie care îţi arată automat conţinutul unui de pe telefon dacă îl ridicaţi când primiţi o notificare. De exemplu, daca primiţi un mesaj pe Galaxy Gear şi apoi scoateţi Galaxy Note 3 din buzunar, mesajul se va deschide automat pe telefon.

Secţiunea de setări vă permite, de asemenea, să alegeţi aplicaţiile compatibile care declanşează notificări pe ceas. Alarme, alerte din calendar, emailuri şi mesaje sunt în mod evident opţiuni, dar sunt suportate şi aplicaţiile Twitter sau Facebook.

Să ne oprim puţin şi să ne gândim –  dispozitivul este destul de bun. Nu este incredibil de gros sau mare iar rama din inox este o schimbare bună pentru Samsung care de obicei foloseşte plasticul. Totuşi restul carcasei este din plastic, cureaua fiind din cauciuc.

Designul le va plăcea unor mai mult decât altora, dar în comparaţie cu ceasurile „inteligente” anterioare, acesta este chiar suplu.  Ecranul de 1.63 inch OLED este de cea mai bună calitate, iar şuruburile de deasupra şi de dedesubt dau o notă frumoasă cadrului din inox.

samsung galaxy gear -2- ilovesamsung.ro

Un minus este faptul că există o cameră care iese in evidenţă pe partea din faţă a curelei stricând astfel aspectul suplu al dispozitivului. Mai rău decât asta este poziţionarea camerei, deoarece de câte ori vă uitaţi la ceas, va părea că faceţi poze cuiva. În primul rând, îi face pe oameni să se simtă prost, iar în al doilea, calitatea imaginii nu este grozavă, deci ar fi fost o idee mult mai bună să nu fie pusă o cameră pe ceasul Gear.

Să trecem însă înapoi la prima impresie. Galaxy Gear poate fi folosit mai ales pentru a ştii cât este ceasul. Ecranul ceasului se stinge cât stă nemişcat pe mână, dar se aprinde odată ce vă ridicaţi mâna şi vă uitaţi la ceasul Gear. Problema este că există un timp mort de 1 sau 1.5 secunde între momentul în care vă ridicaţi mâna să vedeţi cât e ceasul şi momentul în care se activează ecranul.Asta înseamnă că, pentru o secundă întreagă , de fiecare dată când vă uitaţi la ceas, vă veţi uita la un ecran gol.

De asemenea, Galaxy Gear crede că îmi ridic mâna să văd ce oră e de fiecare dată când întorc volanul, activându-şi ecranul. Acest lucru este destul de enervat mai ales noaptea. Deoarece nu există un senzor pentru lumină ambientală pe Galaxy Gear, lumina ecranului nu se ajustează automat. Eu îl las destul de luminos ca să fie vizibil ziua, dar dacă nu îl ajustez manual în fiecare seară, îmi va distrage atenţia de fiecare dată când întorc volanul maşinii.

Controlul ceasului Gear este relativ simplu. De pe faţa ceasului care este şi meniul principal ,  cu o mişcare în jos pe ecran se va deschide un shortcut pentru cameră în timp ce o mişcare în sus se va deschide agenda telefonică. Mişcând mâna dintr-o parte a ecranului în cealaltă, permite utilizatorului să se plimbe prin diferite aplicaţii pe ceas, prin istoricul notificărilor şi al apelurilor şi prin setări.

Mai există doar 3 alte mişcări de învăţat. Prin mişcarea în jos pe orice alt ecran decât cel în care apare ceasul,  Galaxy Gear merge cu un pas înapoi. Dubla atingere cu două degete a oricărui ecran va deschide ecranul şi va arăta câtă baterie a mai rămas, permiţând totodată şi accesarea volumului sau setărilor de luminozitate. Nu în ultimul rând, o atingere lungă cu două degete pe orice ecran permite schimbarea aplicaţiilor, vă permite să săriţi peste aplicaţiile deschise sau să le închideţi. Datorită celui de al doilea microfon pentru reducerea zgomotelor, recunoaşterea vocii este destul de precisă, chiar şi atunci când în maşină este pornit radioul.

Dispozitivul în sine arată foarte bine în comparaţie cu alte ceasuri „inteligente” datorită unei carcase suple din inox, a şuruburilor vizibile şi al unui ecran AMOLED. Cele 6 culori disponibile permit purtarea dispozitivului indiferent de stil. Galaxy Gear este foarte bine construit neobservându-se îmbinarile.

samsung galaxy gear -3- ilovesamsung.ro

Samsung a confirmat deja că lucrează din greu la noua generaţie de ceasuri „inteligente” Galaxy Gear şi că va folosi feedback-ul de la clienţi pentru a concepe o nouă formă. Compania va avea o muncă uşoară deoarece feedback-ul nu se va lăsa aşteptat prea mult.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy Gear
pret-pareri-recenzie-samsung-galaxy-gear-smartwatchSamsung Galaxy Gear Smartwatch este un dispozitiv care dă tonul unui trend. Dispozitivului arată foarte bine și e placut la atingere - ca utilizare este destul de intuitiv, camera e acolo pentru atunci când ai nevoie - toate facilitățile care le oferă functioneaza perfect și sunt de bun augur.