Samsung și KT au reușit prima conexiune 5G din lume

1833

Samsung și KT (Korea Telecom, o companie de telecomunicații din Corea de Sud) au reușit prima conexiune 5G din lume prin intermediul End-to-End 5G Networks.

Testul a avut loc în Suwon, Corea de Sud la Samsung Electronics în Digital City Campus. Testul a fost o reușită din toate punctele de vedere.

Deasemenea, se lucrează pentru a furniza primul serviciu mobil de testare 5G lume la începutul anului 2018.

„Succesul de astăzi se bazează pe o specificație comună construită prin colaborarea mai multor lideri din industrie, care va contribui la facilitarea primului serviciu mobil din lume 5 G, la Jocurile Olimpice de Iarnă Pyeongchang 2018 din Corea”, a declarat Sungmok Oh, șef al diviziei de rețea la Korea Telecom.

„Suntem foarte mulțumiți de succesul nostru la prima conexiune din lume end-to-end 5G, la doar câteva luni după ce specificațiile comune Pyeongchang 5 G SIG au fost finalizate”, a declarat Paul Kyungwhoon Cheun, vicepreședinte executiv și șef al Next Generation Communications la Samsung Electronics. „Samsung Electronics este entuziasmată de a continua colaborarea cu lideri din industrie, din întreaga lume, pe măsură ce lucrăm pentru a realiza viitoarele etape-cheie de ultimă generație la 5 G, ca să aducem mai aproape comunicările noastre de zi cu zi.”

În timpul testului, care a făcut uz de spectrul 28 GHz, KT și Samsung au prezentat sincronizarea completă de link-uri wireless, atribuirea de adrese IP la dispozitive, implementarea protocoalelor de securitate și acces la internet printr-o rețea centrală virtualizată 5G.

Succesul testului demonstrează valoarea colaborării industriei din domeniu, precum și starea de pregătire a tehnologiilor 5 G, arătând că industria împinge tehnologiile spre implementarea primelor rețele comerciale 5G înainte de 2020.

SURSĂSamsung News