Samsung cumpără Harman International Industries pentru 8 miliarde $

2326

Samsung Electronics a anunțat că a fost de acord să cumpere Harman International Industries (o companie americană care proiectează produse pentru întreprinderile din întreaga lume, auto, audio, automatizări, servicii etc, cu sediul în Stamford, Connecticut, SUA.), pentru 112 $ pe acțiune în numerar, la o valoare totală de aproximativ 8 miliarde $.

Această achiziție va aduce pentru Samsung o prezență majoră pe piața în creștere rapidă pentru tehnologiile conectate, în special electronice auto, care rămân o prioritate strategică pentru Samsung.

Harman conduce piața în soluții de automobile conectate. Aproape 65% din vânzările raportate în ultimele 12 luni încheiate la 30 septembrie 2016 sunt legate de industria de automobile.

Harman are o experiență semnificativă în proiectarea și integrarea tehnologiilor sofisticate în automobile și are deja relații profunde cu unii dintre cei mai mari producători de automobile din lume. Acest lucru va crea oportunități de creștere pentru companie atunci când sunt combinate cu expertiza Samsung în domeniul mobilității conectate, experiența în semiconductori, display-uri și în canalele sale de distribuție la nivel mondial.

Mai mult decât atât, poziția de lider a lui Samsung în electronice de consum cuplată cu mărcile Harman și capacitățile audio va oferi beneficii îmbunătățite clienților și vor ridica experiențele utilizatorilor din întregul portofoliu de produse de consum și profesionale Samsung.

Această achiziție va oferi Samsung acces la 8.000 de designeri de software și ingineri de la Harman. Compania va avea acces la mărcile de top Harman și sisteme audio  state-of-the-art, inclusiv Harman Kardon, JBL, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Revel și Infinit.

Samsung spune ca aceste branduri vor îmbunătăți în mare măsură competitivitatea divizilor sale de mobile, de display-uri, de realitate virtuală și produse ușor de purtat, deoarece va fi în măsură să ofere o experiență audio și vizuală extraordinară pentru clienții săi.

Odată ce această afacere este încheiată, compania achiziționată va funcționa ca filială de sine stătătoare a lui Samsung și va continua să fie condusă de echipa existentă. Samsung intenționează să păstreze forța de muncă de la Harman, facilitățile, sediile precum și mărcile audio profesionale.

VIASamMobile
SURSĂSamsung News