Samsung Galaxy S6 dezvăluit in mod oficial

2627

După luni de zvonuri și informații neoficiale, Samsung Galaxy S6 a devenit realitate ca o variantă complet revizuită a lui Samsung Galaxy S5, lansat în 2014.

Fiind lansat ca un rival direct a lui iPhone 6 și a proasătului HTC One M9, Samsung Galaxy S6 este echipat cu noul display QHD împreună cu o cameră optică îmbunătățită și cu noul procesor de 64-bit.

După cum era de așteptat, Samsung Galaxy S6 este un update major a lui Galaxy S5. Începând cu un ecran mult mai detaliat și un procesor mai rapid la o cameră îmbunătățită și un software mai rafinat, Galaxy S6 este proaspăt din orice punct de vedere.

Ecranul a sărit la o dimensiune de 5.1 inch cu display Super AMOLED, depășindu-le pe cele a lui LG G3 și Samsung Galaxy Note 4 cu un QHD la 2560 x 1440 pixeli.

Samsung Galaxy S6 dezvăluit in mod oficial -2- ilovesamsung

Acest ecran este poziționat pe un corp complet redefinit, Samsung în sfârșit folosind pentru telefonul său de top o construcție metalică cu un design high-end.Samsung Galaxy S6 alătură structurii metalice un spate din Gorilla Glass. În plus, telefonul cu o grosime de 6.8 mm va fi disponibil în mai multe nuanțe translucente.

În interiorul său, conform aștepărilor, găsim un procesor Qualcomm Snapdragon 810. S6 este echipat cu un chipset Exynos 7420 octa-core ce asociază un set quad-core de 2,1 GHz cu un set quad-cre de 1,5 GHz. Alături mai găsim 3 GB de RAM.

Samsung Galaxy S6 dezvăluit in mod oficial -1- ilovesamsung

Prin absența unui capac posterior detașabil și deci absența unui slot microSD, Samsung a adoptat metoda Apple și va scoate pe piață 3 versiuni din punct de vedere al memoriei interne, 32 GB, 64 GB și 128 GB.

O altă urmare a absenței capacului detașabil este prezența unei baterii mai mici, telefonul fiind alimentat de o baterie Lithium-Ion de 2550 mAh. Deși este un pas înapoi față de bateria de 2800 mAh a lui Samsung Galaxy S5, totuși ar trebuie să facă față unei zile întregi de utilizare.

Abilitățile imagistice ale lui Samsung Galaxy S6 a fost îmbunătățite cu o cameră principală de 16 MP alături de o cameră frontală de 5 MP. Ambele conform afirmațiilor ar trebui să aibă o prestație mult mai bună în lumina slabă.

La fel ca și la S5, rămâne prezent senzorul de frecvență cardiacă iar scanner-ul de amprente se pare că a suferit o îmbunătățire față de modelul precedent.

Samsung Galaxy S6 rulează noul Android 5.0 Lillipop, cu o interfață TouchWiz mult modificată, ce pare să fii scăpat de multitudinea de aplicații suplimentare pre-instalate.

Noul Galaxy S6 va fi disponibil pe piață începând cu 10 aprilie.

Update: Pentru a citi un review complet despre mult așteptatul S6, apasă pe: Review Samsung Galaxy S6.