Samsung Galaxy S8 cu ecran tactil 3D touch sensibl la presiune

3196

Samsung Electronics are în vedere adoptarea unei tehnologii de afișare, sensibilă la presiune, mai cunoscută cu numele de 3D touch, pentru smartphone-uri sale emblematice, inclusiv viitorul Galaxy S8, au declarat mai multe surse din cadrul concernului Sud-corean.

3D touch este capabil să determine forța cu care se apasă ecranul telefonului, și în funcție de această forță să-ți ofere acces la anumite meniuri.

„Samsung este preocupat de a adopta parțial tehnologia forței de atingere la Galaxy S8, dar adoptarea integrală va veni într-unul sau doi ani,” a declarat un furnizor Samsung, sub acoperirea anonimatului.

„Este o chestiune de timp și de alți factori până la a implementa tehnologia care va contribui la sporirea interacțiunii interfeței cu utilizatorul.”spune aceași sursă.

Tehnologia forței de atingere detectează diferite forte de apăsăre pe ecran, permițând utilizatorilor să mărească fotografii sau pentru a crea comenzi rapide pentru aplicații, fără a le deschide.

Având în vedere că Samsung Display, este un furnizor cheie al display-ului 3D touch, pentru Huawei, este foarte probabil ca gigantul tech corean să adopte afișajul pe cont propriu, a spus aceași sursă.

Un senior executiv la divizia de componente Samsung, sub protecția anonimatului, a confirmat faptul că Samsung lucrează la tehnologia forței de atingere, care va fi adoptată „în viitorul apropiat.”

Este totuși relevant să menționăm aici că, Samsung nu a spus nimic despre un ecran 3D touch pentru Galaxy S8, dar nu este imposibil ca acest lucru să se întâmple.