Tehnologiile biometrice, un plus de securitate și comoditate pentru Samsung Galaxy S8

3244

Într-o lume digitală, care a fost protejată ani de zile de o singură parolă, dată de codul PIN, consumatorii au acum mai multe opțiuni decât oricând pentru a proteja dispozitivele.

Putem aduce pe această cale mulțumiri progreselor din domeniul tehnologiilor biometrice, care ne oferă o protecție imbatabilă smartphone-ului și implicit datelor – mai mult sau mai puțin confidențiale – care le avem stocate în aceste aparate.

Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ oferă caracteristici puternice de securitate și confort sporit printr-o extraordinară combinație de date biometrice, o tehnologie inovatoare de scanare a irisului, scanare de amprente digitale și noi capacități de recunoaștere facială.

Apărat de platforma de securitate Knox de la Samsung, Galaxy S8 oferă utilizatorilor liniștea spirituală care vine din siguranța că informațiile sunt protejate de datele noastre biometrice.

 

Față în față cu Mobile Security

Noua tehnologie Samsung de recunoaștere facială a fost adăugat pe Galaxy S8 pentru a permite utilizatorilor să deblocheze telefonul lor rapid și comod, prin simpla poziționare a aparatului în fața lor. Tehnologia funcționează prin utilizarea unei cantități imense de date pentru a recunoaște și identifica fața utilizatorului, până la cele mai mici diferențe faciale.

Atunci când un utilizator optează pentru a debloca telefonul Samsung Galaxy S8, folosind caracteristica de recunoaștere facială, smartphone-ul detectează, și compară puncte de reper faciale, cum ar fi lățimea nasului utilizatorului sau distanța dintre ochii, cu datele lor stocate, pentru a acorda sau refuza accesul.

Pe măsură ce utilizatorul continuă să utilizeze caracteristica de recunoaștere facială tot mai mult, telefonul devine expert în recunoașterea titularului, în ciuda unor mici schimbări în unghiul sau poziția feței în timpul procesului de verificare.

 

Doar pentru ochii tăi

Pe lângă caracteristica de recunoaștere facială, Samsung a inclus în Galaxy S8 și o altă caracteristică biometrică, scanarea irisului.

O metodă de identificare biometrică care utilizează recunoașterea modelului matematic de imagini ale irisului unui individ, fie de la un ochi, sau de la ambii ochi. Pentru a obține aceste imagini, un dispozitiv de autentificare scanează inelul irisului, partea colorată a ochiului, cea care reglează cantitatea de lumină care ajunge la retină.

Fiecare individ are un model unic diferit si extrem de complicat al irisului în fiecare ochi, care este pe deplin dezvoltat la o vârstă foarte fragedă și rămâne neschimbat pe durata de viata. Acest lucru, combinat cu faptul că modelele de iris sunt aproape imposibil de reprodus, face scanarea irisului una dintre tehnicile biometrice cele mai sigure și fiabile disponibile.

 Iris înseamnă Curcubeu. Iris era în mitologia greacă, zeița mesageră a iubirii. Ochiul uman percepe doar trei culori: roşu, albastru şi verde. Restul sunt doar combinaţii ale acestora. Irisul are 256 de caractere unice. 80% din amintirile noastre sunt determinate de ce vedem. Ochiul diferențiază aproximativ 10 milioane de nuanțe, dar nu vede lumina ultravioletă. 

Pentru a activa scanarea irisului, Samsung Galaxy S8 a fost echipat cu un aparat de fotografiat special dedicat pentru acest lucru, care utilizează un filtru de imagine specială pentru a primi și a recunoaște imaginile reflectate ale irisului, cu roșu în infraroșu (IR), cu LED-uri de lumină. Această lumină roșie permite cea mai bună gamă de scanare a irisului. Mai mult, spre deosebire de imaginile traditionale, care pot fi afectate de culoarea irisului sau de lumina ambientală, imaginile în infraroșu afișează modele clare și au reflexie de lumină scăzută. Tehnologia Samsung permite scanarea chiar și în mediile de lumină scăzută.

Odată ce un utilizator înregistrează informațiile sale despre iris pe Galaxy S8, acestea sunt stocate cu un cod criptat. Atunci când un utilizator încearcă să deblocheze aparatul cu ajutorul irisului, scannerul verifică irisul pentru recunoaștere și îl compară cu modelul stocat digital pentru a verifica identitatea.

La fel ca amprenta digitală și datele biometrice faciale, datele irisul utilizatorului sunt criptate și stocate în siguranță în hardware-ul protejat de platforma de securitate Samsung Knox.

Mai mult decât atât, doar o singură persoană poate înregistra caracteristicile irisului, ceea ce înseamnă că, chiar dacă dispozitivul este furat sau pierdut, altcineva nu poate avea acces la informațiile și datele smartphone-ului.

În comparație cu dispozitivele convenționale, care folosesc scanarea irisului, Galaxy S8 oferă o experiență de utilizare mai bună. Ecranul de previzualizare a irisului, de exemplu, este afișat plin de culoare, în timp ce 17 măști iris preîncărcate adăuga un pic de distracție la procesul de verificare.

Mai mult decât atât, utilizatorii Galaxy S8 nici măcar nu trebuie să atingă telefonul lor pentru a verifica identitatea, deoarece procesul de verificare a irisului este inițiat imediat ce utilizatorul se uită pe ecran.

Samsung a adăugat și alte servicii pentru un confort îmbunătățit al utilizatorilor.

Profitând de tehnologiile biometrice noi și îmbunătățite, Samsung Galaxy S8 ofera diverse servicii pentru a oferi un strat suplimentar de securitate.

» Folder Secure – un dosar criptat care permite utilizatorilor să gestioneze aplicațiile și fișierele private, în siguranță, prin cod PIN, cod de acces sau prin verificare biometrică. Utilizatorii pot folosi acest serviciu pentru a păstra date private și personale, cum ar fi informații bancare, separat pe smartphone-ul lor pentru o siguranță suplimentară a vieții private.

» Samsung Pass – o altă caracteristică de securitate adăugată, permite utilizatorilor să se conecteze rapid și cu ușurință la aplicațiile mobile banking și site-uri, de pe Internet Browser Samsung, folosind autentificare biometrică. Deoarece utilizatorii nu trebuie să-și petreacă timpul în mod repetat prin introducerea numelui de utilizator și parolă, Samsung Pass adaugă un element de confort pentru Galaxy S8. Prin sprijinirea mai multor tipuri de autentificare biometrice, Samsung Pass va permite o mai mare flexibilitate pentru o experiență de utilizare sigură și convenabilă.

VIASamsung News