Actualizare Galaxy S8 și S8+ pentru stabilitatea camerei și securitate

3667

Actualizările vin în cascadă pentru smartphone-urile Samsung de vârf, recent compania s-a ocupat de actualizările pentru Samsung Galaxy S8 și Galaxy Note 8 cu Android 8.0 Oreo, Oreo care a ajuns chiar și la un dispozitiv din gama mid-range. În urma actualizărilor pentru Galaxy S9 și Galaxy Note 8, care a adus patch-urile de securitate din aprilie la începutul acestei săptămâni, Samsung lansează o actualizare și pentru Galaxy S8 și Galaxy S8+.

Ca prima actualizare care vine după actualizarea cu Android Oreo pentru Galaxy S8, aceasta nu aduce doar corecții de securitate dar îmbunătățește și stabilitatea aparatului foto, Bluetooth și Wi-Fi.

Actualizările pentru Galaxy S8 și Galaxy S8+ care se lansează în prezent au o dimensiune de aproximativ 570 MB. După cum am remarcat cu actualizarea pentru Galaxy S9, lipsa suportului pentru Project Treble înseamnă noi actualizări pentru dispozitivele Samsung care nu au fost lansate cu Android 8.0 Oreo.

Referindu-ne la patch-uri de securitate, patch-ul din aprilie 2018 conține corecția a șapte vulnerabilități critice Android și opt care pot fi utilizate în software-ul Samsung. Actualizarea se derulează în prezent pentru utilizatorii seriei Galaxy S8 din Germania și poartă numărul de construcție G950FXXU1CRD7 pentru Galaxy S8 și G955FXX11CRD7 pentru Galaxy S8+. Cele două S8 primesc actualizările simultan – sau cel puțin foarte aproape unul de altul. Din acest motiv, ambele apar pe pagina de actualizare a lui Samsung.

Un patch (în limba română plasture) este, de regula, un mic program prin care se face actualizarea altor programe, se rezolvă unele erori de funcționare ale programelor sau unele probleme de securitate informatică, vulnerabile în funcționarea telefonului.

Smartphone-urile, sunt țintele preferate de atacuri. Aceste atacuri pot veni prin serviciul de mesaje scurte (SMS), serviciul de mesagerie multimedia (MMS), Wi-Fi, Bluetooth și GSM. Există atacuri care vizează vulnerabilitățile software în browser sau în sistemul de operare.

Samsung Galaxy S8 și S8+ au fost lansate în aprilie 2017 cu sistemul de operare Android 7.0 Nougat. De la lansare, cele două smartphone-uri au mai primit câteva actualizări, în principal pentru a corecta unele erori și alte probleme dar și pentru a îmbunătăți funcționalitatea asistentului Bixby.

Pentru a descărca actualizarea, deschideți aplicația Setări de pe telefon, accesați meniul Actualizare software, apoi atingeți Descărcare manuală a actualizărilor. Sau puteți aștepta până când telefonul vă notifică singur despre actualizare, dar acest lucru poate dura mai multe zile.

De asemenea, trebuie să rețineți că este posibil ca actualizarea să nu fie disponibilă încă în țară deoarece este rulată în mod etapizat.

SURSĂSamMobile