Samsung Electronics a lansat aplicația de jocuri Valve Steam Link

2512

Pentru utilizatorii de televizoare smart, Samsung a lansat aplicația „Valve Steam Link” pentru prima dată în industria TV, permițând utilizatorilor să se bucure de mii de jocuri de pe PC prin intermediul televizoarelor cu ecran mare.

Aceasta înseamnă că oricine are un Samsung Smart TV 2016 sau 2017 ar trebui să poată descărca aplicația și să înceapă redarea de jocuri de pe PC direct la televizor.

Samsung Electronics a anunțat extinderea link-ului Steam, de la Valve, la toate televizoarele Smart 2016 și 2017, inclusiv televizoarele QLED recent lansate. Samsung este primul producător de televizoare care are această aplicație live pe televizoarele Smart.

În loc să conectați hardware-ul Steam Link la televizor, această tehnologie le permite utilizatorilor să transmită jocurile preferate de pe PC-ul lor de acasă direct la televizoarele Samsung Smart printr-o aplicație din Samsung Smart Hub. Dacă utilizatorii își conectează PC-ul și televizorul la domiciliu, pot juca jocul pe ecranul Samsung Smart TV prin intermediul aplicației Steam Link.

Valve Corporation, este o companie americană producătoare de jocuri video și tehnologie de distribuție digitală, cu sediul în Statele Unite. Compania a fost fondată în 1996 de foștii angajați Microsoft, Gabe Newell și Mike Harrington. Începând cu anul 2011, Valve avea o valoare estimată de 2 până la 4 miliarde de dolari, și era cea mai profitabilă companie per angajat din Statele Unite.

Majoritatea veniturilor companiei Valve provin din serviciul Steam, care controlează între 50 și 70% din piața jocurilor PC descărcate.

Aplicația Steam Link, care a fost disponibilă anterior ca versiune beta gratuită pe piața din S.U.A., este acum disponibilă în 55 de țări, inclusiv S.U.A., Regatul Unit și Coreea de Sud. Acesta suportă streaming total de 4K pe modelele TV 2017 și permite utilizatorilor Samsung Smart TV să se bucure de mii de jocuri de pe PC prin intermediul televizoarelor lor cu ecran mare.

Am primit un feedback incredibil despre caracteristica noastră Steam Link și suntem încântați să o aducem consumatorilor noștri din întreaga lume„, a declarat Heeman Lee, vicepreședinte al Visual Display Business la Samsung Electronics. „Suntem încântați de faptul că televizoarele noastre inteligente ajută la redefinirea experienței jocurilor pe PC, oferind jucătorilor posibilitatea de a utiliza ecrane mari care oferă o calitate reală a imaginii” a continuat d-nul Heeman Lee.

În ceea ce privește calitatea, aplicația este în prezent capabilă de 1080p și 60 de cadre pe secundă.

Modelele Samsung QLED TV 2017 sunt, de asemenea, optimizate pentru jocuri. Televizoarele au latență extrem de scăzută la intrare și afișare, împreună cu o calitate excelentă a imaginii tehnologiei Dot Quantum. De asemenea, televizoarele Samsung QLED nu suferă probleme de luminozitate sau de retenție a imaginii, chiar și pe o durată prelungită și intensă de joc.

Valve și-a anunțat planurile de a se alătura companiei Samsung la conferința Steam Dev Days anul trecut. Acum, în acest an, aplicația este așteptată cu o versiune globală înainte de sfârșitul verii.

SURSĂSamsung News