Apple apelează la Samsung pentru ecranul OLED de 6,5 inch pentru iPhone

946

Apple are o experiență traumatizantă cu ecranul OLED de 6,5 inch pentru viitorul iPhone X Plus, informează Wall Street Journal, citând „oameni familiarizați cu problema”. Apple se așteaptă ca cel mai scump telefon al său din 2018 să fie un dispozitiv oarecum de nișă, care va reprezenta doar 20% din producția de iPhone în acest an, așa că Apple a crezut că ar putea rezolva cu LG pentru a-i furniza panoul OLED. Intenția companiei Apple a fost și de a diversifica monopolul deținut de Samsung la OLED-uri, de asemenea și de a reduce prețul.

Apple a căutat permanent soluții pentru a reduce dependența de Samsung, în ultimii ani. Cu toate acestea, se bazează încă pe rivalul sud-coreean pentru unele părți, în special pe fenomenalele ecrane OLED produse de Samsung, ecrane pe care alți producători nu le pot produce suficient de repede și la nivelul de calitate cerut de Apple.

LG Display se străduiește să le facă dar se pare că întâmpină probleme de fabricație și este posibil ca LG să nu fie în măsură să răspundă cerințelor Apple. LG nu dispune încă de cantitatea de echipamente de producție moderne pe care Samsung le-a instalat în așteptarea unor comenzi imense de ecrane OLED pentru iPhone. Cu aceste capacități Samsung poate îndeplini fără probleme obiectivele stricte de calitate și de randament cerute de compania americană.

Problemele legate de producție au determinat LG să ezite înainte de a începe producția în masă pentru dispozitivele iPhone„, scrie The Wall Street Journal. „Ca urmare, opiniile din cadrul Apple sunt împărțite în privința faptului dacă LG Display poate deveni a doua sursă de afișaje OLED pentru viitoarele dispozitive iPhone„.

LG Electronics este o companie multinațională sud-coreeană cu sediul Seul, Coreea de Sud. Face parte din LG Group și are peste 82.000 de angajați în 119 filiale din întreaga lume. A fost fondată în 1958 ca GoldStar, în februarie 1995 a devenit Lucky-Goldstar și apoi în cele din urmă LG Electronics.

În cazul în care firma Apple decide să renunțe la un potențial acord cu LG, ar fi obligată să se bazeze pe Samsung ca unic furnizor pentru încă un an. Nu numai că acest lucru ar aduce mai mulți bani în mâinile rivalului său, dar ar oferi companiei mai puțină putere în negocierea prețurilor pentru ecranele OLED. Samsung este conștientă de faptul că Apple nu poate face cumpărături în altă parte. Afișajele OLED ca cele folosite în iPhone X sunt dificil de fabricat, iar alți producători de afișaje ar întâmpina dificultăți în îndeplinirea cerințelor Apple privind calitatea și cantitatea.

Noile iPhone-uri ar trebui să între în producție în luna iulie cel mai târziu, astfel încât acestea să poată fi prezentate în septembrie, și să ajungă la vânzare o săptămână sau două mai târziu. Un al doilea furnizor ar fi permis lui Apple să negocieze prețuri mai mici de la Samsung. Acest lucru i-ar fi permis să vândă noile iPhone-uri la prețuri ușor mai ieftine. Ecranul OLED este în prezent cea mai scumpă componentă din iPhone X.

Apple are planificat să producă peste 100 milioane de telefoane iPhone în 2018, iar jumătate dintre acestea ar fi cu ecrane OLED. Samsung ar putea avea în curând serios de lucru după ce la un moment dat a avut capacități de producție inactive, atunci când Apple a tăiat comenzile de ecrane pentru iPhone X datorită vânzărilor mai mici decât se aștepta.

VIAPhoneArena
SURSĂWallStreetJournal