Cât de mult din Apple iPhone X este de la Samsung?

3430

Samsung Galaxy Note 8 a fost lansat anul acesta în septembrie și smartphone-ul este unul dintre cele mai lăudate telefoane de pe piață, poate excepție face prețul. La rândul său Apple a lansat un smartphone în noiembrie, iPhone X cu un preț mai mare decât a lui Note 8.

Cel mai recent smartphone de la Apple are un preț de peste 1.000 de dolari pînă la 1.150$. Galaxy Note 8 de la Samsung ajunge la 850 – 950 dolari.

Cele două super-telefoane sunt în vogă pentru noul sezon de cumpărături. Dar Al Jazeera a făcut o comparație pentru a vedea cât de asemănătoare sunt cele două telefoane. Cât de similar este iPhone-ul X cu rivalul său Galaxy Note 8. Ce are unul, ce are celălalt și de unde.

Ecranul OLED. Ecranul aflat pe iPhone X este realizat de Samsung Display. Samsung furnizează probabil cea mai vizibilă și mai impresionantă caracteristică de pe Apple iPhone X: ecranul său. Samsung este liderul de piață în ecrane OLED, este singura companie care le produce în cantități foarte mari și de o calitate ireproșabilă. IPhone-ul X dispune acum de un ecran OLED, cunoscut pentru un contrast și saturație mai mare decât alte tehnologii de ecran, folosite mai înainte de Apple.

Unii utilizatori de iPhone au avut probleme cu ecranul nou, ca răspuns Apple a emis următoarele clarificări: „La o utilizare pe termen lung, afișajele OLED pot afișa, mici modificări vizuale, în care pe afișaj apare o rămășiță slabă a imaginii chiar și după ce o nouă imagine apare pe ecran„. Samsung a răspuns „Apple a făcut greșeli în timpul asamblării acestor părți la iPhone X„.

Potrivit firmei de analiză de piață Counterpoint, Apple este de așteptat să vândă aproximativ 130 de milioane de iPhone X în următorii doi ani, ceea ce ar oferi lui Samsung aproape 14 miliarde dolari în venituri. Costul unui modul de afișare – ecran AMOLED, sticlă de acoperire și senzor Touch Force – este de aproximativ 110 USD. Samsung se umple de bani, Apple este o adevărată găină cu ouă de aur pentru Samsung.

Al Jazeera este o instituție media cu sediul în Doha, Qatar. Al Jazeera a devenit cunoscută în timpul războiului din Afganistan, fiind unica televiziune ce a transmis în direct, de la fața locului. Al Jazeera are canale TV de specialitate în mai multe limbi și este una din cele mai mari agenții de presă, cu 80 de birouri în toată lumea.

Butonul Acasă. IPhone X este primul telefon al firmei Apple care nu are un „buton de acasă”. Samsung, de asemenea, a scăpat de butonul de acasă din partea din față a lui Samsung Galaxy S8, care a fost lansat în aprilie. Fiecare companie a înlocuit butonul de acasă în felul său. Apple a dezvoltat un nou sistem, în timp ce Galaxy S8 a decis să pună în aplicare un buton invizibil, sensibil la presiune. Samsung a fost prima care a venit cu această noutate. Oare Apple a avut o sursă de inspirație?

Sticlă în față și spate. Cu un design frumos și elegant, ambele telefoane smartphone Apple și Samsung au afișaje alungite și au rame foarte subțiri în jurul display-ului. Samsung a fost primul care a lansat aceste caracteristici, odată cu apariția pe piață a lui Samsung Galaxy S8! Design-ul fără margini și sticlă spate pentru smartphone fac parte din inovațiile patentate și puse pe piață de Samsung. Apple a mers pe urmele lui Samsung!

Încărcare fără fir. Încărcarea fără fir nu este un lucru nou. Acesta a fost introdus pentru prima data în telefonul Palm în 2009, iar telefoanele Nokia Lumia au introdus această încărcare în 2012. Samsung a lansat încărcarea wireless cu gama Galaxy S în 2013. Abia anul acesta iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X au fost primele dispozitive Apple care au venit cu încărcarea fără fir.

Între cele două firme au fost permanente litigii privind patentele de invenții, începând cu 2011.

În 2011, Samsung a intentat un proces împotriva Apple în Seul privind încălcarea brevetelor legate de standardele de telecomunicații. Apple a răspuns în luna iunie a aceluiași an, tot cu un proces, depunând o reclamație care susține că Samsung a copiat design-ul de interfață de la iPhone și iPad.

În 2012, ambele firme și Samsung și Apple au primit interdicție să vândă unele dintre produsele lor în Coreea de Sud, după ce o instanță a hotărât că ambele firme au încălcat brevetele celeilalte. Într-un alt proces din 2012 din San Jose, California, jurații au decis ca Samsung să plătească lui Apple aproximativ 930 milioane de dolari, dar Apple nu a reușit să convingă judecătorii americani să emită o hotărâre definitivă împotriva lui Samsung.

Noi constatăm că Apple cumpără masiv ecrane OLED de la Samsung și unele dintre cele mai importante specificații au fost introduse pentru prima dată pe piață de Samsung. Deci o parte din ce are Apple iPhone X astăzi provine de la Samsung.