Platforma ARCore este acum pe Galaxy S9 și Galaxy S9+

1551

ARCore, platforma realității augmentate Google (AR) pentru Android, este acum acceptată pe telefoanele Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+. Samsung a colaborat cu Google la începutul anului trecut pentru a aduce sprijinul ARCore la navele sale pilot din 2017 și, evident, cumpărătorii de Galaxy S9 și Galaxy S9+ se așteptau să poată să încerce aplicațiile AR bazate pe ARCore din cutie.

Nu a fost așa și au fost informați că sprijinul ARCore pentru duo-ul Galaxy S9 va fi „în câteva săptămâni”. A sosit în sfârșit ziua, confirmată de mai mulți proprietari de Galaxy S9.

Numeroși utilizatori Reddit au raportat că pot rula acum ARCore pe telefoanele lor. Acum Galaxy S9, cât și S9+ au fost adăugate pe pagina Google a dispozitivelor acceptate oficial. Pentru a le încerca, utilizatorii Samsung Galaxy S9 și S9+ trebuie să instaleze aplicația ARCore din Google Play. Apoi, puteți instala orice aplicație din Magazin Play care utilizează platforma.

Dacă ați jucat Pokemon Go probabil știți ce face ARCore. Cu ARCore, aplicațiile pot suprapune obiecte și forme create pe computer în lumea reală așa cum se vede printr-o cameră de smartphone. Apoi permit utilizatorilor să se deplaseze și să vizualizeze aceste obiecte și forme, mergând cu telefonul în mână și folosind senzorii telefonului. Nu este o adevărată realitate augmentată, așa cum a făcut Microsoft cu HoloLens sau ceea ce vedeți în filme dar, permite ca AR să fie experimentată practic de oricine are un smartphone.

ARCore este o platformă software dezvoltată de Google, utilizată pentru a construi aplicații de realitate augmentată. Aplicațiile se bazează apoi pe software-ul și hardware-ul smartphone-ului pentru a pune obiecte digitale în lumea reală.

Mai multe telefoane Samsung au ARCore

Mulți dezvoltatori au profitat deja de această platformă pentru a crea aplicații AR pentru Android. Dacă dețineți un Galaxy S9 sau S9+, ar trebui acum să încercați aceste aplicații. Pentru a face acest lucru, va trebui mai întâi să instalați aplicația din Google Play. S-ar putea să nu fie imediat disponibilă, deoarece asistența va fi lansată treptat pentru toate regiunile. După ce veți putea instala aplicația ARCore, puteți să căutați numeroase aplicații AR, căutând aplicația în Google Play.

Un bun punct de plecare este aplicația Google Just on Line sau cea care vă permite să vizualizați modelul atomic al unuia dintre cele 118 elemente din tabelul periodic și apoi vă trimite la Wikipedia pentru informații detaliate despre elementul ales.

Aducerea sprijinului oficial ARCore la unul dintre cele mai populare duo-uri ale companiei Samsung este în favoarea atât a proprietarilor acestor dispozitive, cât și a dezvoltatorilor acestei platforme. În momentul lansării Galaxy S9 și S9+, Samsung Galaxy S8 și S8+ și Note 8 au susținut deja tehnologia ARCore. Sperăm să vedem în viitor mai multe utilizări creative ale acestei platforme.

SURSĂSamMobile