Brevet de invenție Samsung pentru pentru conținut somato-senzorial

1410

Compania Samsung este pregătită să intre pe un teritoriu neexplorat anterior, prin experimentarea domeniilor somato-senzoriale dependente de conținut, potrivit unui nou brevet pe care compania la depus recent. În esență, ideea este ca Samsung să creeze un dispozitiv care să poată stimula simțurile somatice ale purtătorului. Sistemul somato-senzorial include senzațiile tactile, presiune, vibratorii, detectează lumina la nivelul retinei, detectează gustul și mirosul, temperatura și durerea, printre altele.

Samsung a depus această cerere de brevet în noiembrie 2016 la United States Patent and Trademark Office (USPTO) și pe 20 februarie 2017 la Biroul de Proprietate Intelectuală din Coreea (Korean Intellectual Property Office – KIPO).

Din descrierea cererii de brevet aflăm că Samsung intenționează să realizeze acest lucru cu un dispozitiv special, un dispozitiv electronic portabil care pare a fi o tabletă, capabilă să genereze șabloane de frecvență ultrasonică despre care se crede că activează activitatea somato-senzorială. Dispozitivul va crea aceste șabloane pe baza conținutului în care se implică utilizatorul și le va trimite pe un suport extern special, care seamănă foarte mult cu o pereche de căști de înaltă calitate. Acest lucru va permite purtătorului să simtă ce se întâmplă în conținut.

Desenele atașate, pe care Samsung le-a inclus în cererea de brevet de invenție, explică în mod esențial modul în care compania se așteaptă ca totul să funcționeze. Căștile vor avea o serie de difuzoare cu ultrasunete de-a lungul lungimii benzii de susținere, fiecare dintre acestea urmărind o regiune diferită a creierului. Variabile cum ar fi geomagnetismul, accelerația, lumina infraroșie în mediu și presiunea aerului vor fi luate în considerare atunci când se simte semnalul ultrasonic, înainte de a-l trimite la dispozitivul portabil pentru a fi transmis utilizatorului.

Sistemul senzorial uman cuprinde organe (ochi, nas, piele, urechi) care recepționează diferiți excitanți (lumină, sunet, temperatură, presiune) din mediul înconjurător, care sub forma de impulsuri bioelectrice sunt transmise de la receptor prin nervi la sistemul nervos central, care poate fi măduva spinării sau creierul.

Toate acestea vor fi realizate printr-un fel de program de calculator care va analiza conținutul, ceea ce ar putea însemna că Samsung își va folosi inteligența AI pentru a analiza scenele și pentru a decide ce fel de intrare somato-senzorială ar recrea condițiile din aceste scene pentru a continua să captiveze privitorul.

Acest sistem, dacă Samsung îl creează, va fi primul de acest gen. Sistemul va putea fi utilizat printre altele în jocuri și VR dar și într-o mare varietate de domenii. O ieșire somato-senzorie bazată pe ultrasunete, asociată cu un AI care analizează scenariile și asociază aceste scenarii și diverse fragmente de conținut cu scenarii somato-senzoriale, apoi stabilește cât de bine să răspundă acestor date și mediului actual al lumii reale.

Samsung are foarte multe brevete AI dar, dacă Samsung va face așa ceva va fi un lucru mare, dacă va scoate pe piață acest sistem va fi un nou pas înainte în evoluția tehnologiei. Probabil nu va dura mult până când și alți concurenți vor aborda acest domeniu.

VIAAndroidHeadlines
SURSĂPatentJustia