Brevet Samsung pentru un smartphone cu raport ecran-corp 100%

1232

Pe 12 mai 2017, Samsung Electronics a depus o cerere pentru un brevet, publicat zilele acestea de WIPO (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale). Brevetul este intitulat „Aparat electronic care are un orificiu într-o zonă a ecranului și o metodă de control” și prezintă un design al unui smartphone cu un raport corp-ecran aproape 100%.

Pentru a evita crearea unui spațiu în partea de sus a telefonului, care era folosit doar pentru senzori și camera foto, Samsung propune un design care integrează senzorii și camera de selfie-uri în display.

Samsung arată că senzorii și camera vor fi așezați în găuri special tăiate în ecranul smartphone-ului. Soluția e una ingenioasă, într-adevăr, dar cu siguranță e o idee din categoria ușor de zis, greu de făcut. Pe de altă parte, un astfel de telefon îți oferă un raport ecran-corp de 100%.

Până acum Samsung a mers pe așa-numitele smartphone-uri fără margini. Afișajele mai mari, totuși, oferă și unele obstacole, iar producătorii de smartphone-uri caută soluții. În cererea depusă de Samsung vedem o alternativă la acest design fără margini.

Pentru a face loc pentru senzori și camera foto, găurile sau adânciturile vor fi făcute chiar în ecran. Pentru aceasta, Samsung a prezentat două variante de concept. Un concept arată o variantă similară cu iPhone X și Essential Phone. Celălalt concept prezintă decupaje în ecran pentru cameră și senzori.

Întrebarea este dacă Samsung va folosi același fel de soluție ca Apple. Că Huawei alege să copieze Apple în toate cele, este încă de înțeles. Dar Samsung și Apple tot timpul încearcă să vină cu noutăți și soluții diferite acolo unde este posibil. Probabil Samsung va alege în cele din urmă să dezvolte un ecran complet în proporție de 100%, cu decupaje pe ecran pentru camera foto frontală și senzorul de amprente. Majoritatea ilustrațiilor din brevet arată un astfel de design.

Brevetul de invenție este un document prin care se acordă un set de drepturi exclusive de către o țară unui inventator. Patentarea internațională nu se poate face mai târziu de un an de la depunerea primei cereri de brevet. Veneția acorda brevete fabricanților de sticlă încă din anul 1420.

Brevetul precizează că scanerul de amprentă digitală este în partea din față a smartphone-ului. Sunt menționate două opțiuni. Una este cu un scaner de amprente sub ecran, așa cum am văzut anterior la un alt brevet de la Samsung. Cealaltă opțiune este aceea că pe ecran este făcută o nișă, o adâncitură pentru un buton fizic, în care este integrat scanerul pentru amprente digitale.

Anterior, au existat zvonuri că Galaxy Note 9 va avea un afișaj chiar mai mare decât telefoanele Samsung din prezent. Nu știm dacă Samsung va dezvolta suficient această tehnologie până la momentul lansării lui Note 9. În orice caz, ne așteptăm ca scanerul de amprentă a lui Galaxy Note 9 să fie în partea din față a smartphone-ului.

În acest ritm, cu ideile vizionare ale firmei Samsung, presupunem că în viitor vom întâlni formate de imagine chiar mai mari decât raportul de aspect actual de 18,5: 9.

SURSĂLetsgoDigital