Samsung Pay – Ce este și ce trebuie să știm despre acest serviciu

5525

Samsung Pay este un „portofel” digital oferit de Samsung Electronics.

Serviciul a fost lansat în anul 2015 , inițial în Corea de Sud , și puțin mai târziu în Statele Unite.

Serviciul permite utilizatorilor să efectueze plăți cu telefoane mobile compatibile sau cu alte dispozitive produse de Samsung Electronics, în magazine sau alte puncte de vânzare.

Samsung Pay suportă atât sistemul NFC (Near Field Communication – comunicare în câmp apropiat – protocoale de comunicare fără fir, pe distanțe foarte scurte, cu consum redus de energie, ce permite ca două dispozitive să comunice între ele, la o distanță de maxim 10 centimetri), cât și MTS (Magnetic Secure Transmission – transmisie securizată magnetic, transmite datele de pe card prin slotul unde glisează, unui terminal de plată folosind un câmp electromagnetic, determinând terminalul să-l înregistreze ca și cum ar fi o bandă magnetică normală).
Ceia ce înseamnă că funcționează cu orice terminal de plata care acceptă plățile fără contact sau metoda mai tradițională de glisare prin intermediul cititorului.

Samsung Pay cu MST înseamnă că este acceptat într-o gamă mult mai largă de comercianți cu amănuntul.

Măsurile de securitate Samsung Pay sunt bazate pe tehnologii Samsung Knox și ARM TrustZone, considerate cele mai sigure sisteme în acest domeniu. Plățile trebuie să fie autorizate printr-o scanare de amprente.

Samsung Pay este disponibil în S.U.A., Corea de Sud, Spania, Singapore, Brazilia, Australia, Puerto Rico, iar până la sfârșitul anului în Thailanda, Canada, Rusia și Malaezia.

Samsung susține că aproape 95% din magazinele de vânzare cu amănuntul din Statele Unite vor lucra cu Samsung Pay. Deci,valabil aproape peste tot.

Este anunțat pentru lansare în viitorul foarte apropiat în Polonia, Taiwan, U.K., și Turcia.

Ca un memento, Samsung Pay funcționează numai cu smartphone-uri Galaxy – Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy Note 5, Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge.

De asemenea, Samsung Pay lucrează acum cu noul SmartWatch Samsung, Gear S3 – și nu aveți nevoie de a vă conecta la un telefon Samsung pentru a putea plăti.

Samsung Electronics pregătește lansarea iminentă (ianuarie 2017) a aplicației Samsung Pay Mini, care le permite utilizatorilor să folosească sistemul său de plată mobil prin intermediul altor smartphone-uri.

Mergând mai departe, toate telefoanele Samsung vor avea Samsung Pay. Asta e în conformitate cu Koh Dong-jin, președintele Samsung Mobile „Samsung va instala Samsung Pay în toate telefoanele care urmează să fie lansate începând cu 2017”.

Toate smartphone-urile Samsung, care funcționează cu serviciul Pay au ca principală caracteristică cea mai recentă tehnologie de ultimă generație în ceea ce privește securitatea pe un smartphone. De la scanere de amprente digitale la cele mai recente patch-uri de securitate lunare.

Este rapid, sigur și ușor de utilizat și este acceptat de aproape toți comercianții, aduce plățile mobile mai aproape de consumatori și comercianți.

Un mare pas înainte în plățile mobile, o mare piață pentru viitorul tranzacțiilor financiare la purtător.