Tot ce trebuie să știți despre sistemul de plată Samsung Pay

16833

Aproape cu fiecare smartphone se poate face plăți prin telefon în zilele noastre, dar Samsung Pay este forma cea mai flexibilă și universal acceptată. Plata cu telefonul mobil o putem considera de dată relativ recentă și a devenit o caracteristică omniprezentă pe aproape fiecare smartphone cu capacitate NFC în ultimii ani.

Conceptul este simplu, trebuie doar să țineți telefonul aproape de un terminal de plată compatibil pentru a finaliza un transfer de bani, totul în siguranță deplină, securizat prin cod PIN și prin sistemele de identificare biometrică – autentificarea prin amprenta sau scanarea irisului. În plus, tokenizarea Samsung Knox adaugă un nivel suplimentar de securitate. Indiferent dacă ați uitat portofelul acasă sau pur și simplu aveți prea multe carduri de credit pentru a le gestiona, plățile mobile sunt foarte sigure și comode.

Există o mulțime de soluții de plată diferite, variind de la Google Pay la Apple Pay, dar toate devin victime ale aceleiași probleme: nu fiecare terminal de plată suportă NFC. Din fericire pentru utilizatorii telefoanelor Samsung, asta nu este o problemă. Samsung utilizează o tehnologie numită Magnetic Secure Transmission (MST) – Transmisie magnetică sigură.

Plăți sigure cu sistemul mobil Samsung

Transmisia magnetică sigură (MST) este o tehnologie care emite un semnal magnetic, care imită banda magnetică a unui card de plată tradițional. MST trimite un semnal magnetic de pe dispozitivul dvs. la cititorul de carduri al terminalului de plată, la fel ca o cartelă fizică, pentru a se asigura că sistemul mobil Samsung funcționează chiar și pe terminalele mai vechi care nu suportă de obicei plăți mobile. Tehnologia MST este acceptată la aproape toate terminalele de plată printr-un cititor de carduri. Unele terminale de plată pot necesita actualizări de software. MST este mai sigur decât utilizarea unui card de plată tradițional și este la fel de sigur ca și plata cu Near Field Communication (NFC).

Diners Club și American Express au lansat primul card bancar modern din plastic în 1949. Cardul a fost creat exclusiv pentru plățile în 27 de restaurante renumite din orașul New York. Primul bancomat din lume a fost amplasat pe o stradă din Londra, în zidul unei sucursale a băncii Barclays, în 27 iunie 1967.

Telefoanele pe care se găsește sistemul de plată Samsung Pay

Samsung Pay este în mare parte foarte popular datorită suportului pentru MST, dar există o mulțime de alte motive pentru care ar trebui să utilizați acest sistem. Unii ar putea prefera plata prin Google Pay, în timp ce alții ar putea merge pe metodele, acum aproape clasice, de a plăti cu cardul.

  • Pe ce telefoane este disponibil Samsung Pay?

Samsung Pay este disponibil pe o lungă listă de telefoane Samsung, amintim aici cele mai reprezentative. Galaxy S10e, S10 și S10+, Galaxy Note 9, Galaxy S9 și S9+, Galaxy Note 8, Galaxy S8 și S8+, Galaxy S7 Edge, Galaxy S7, Galaxy S6 Edge și Edge+, Galaxy S6 Active, Galaxy S6 și Galaxy Note 5. Ultimele modele de smartphone-uri din gama Galaxy A (2017, 2018 și 2019) și Galaxy J sau Galaxy C.

În plus, unele smartwatch-uri suportă Samsung Pay, Samsung Gear S2 și Samsung Gear S3, deși primul nu are capacitatea MST și face plăți numai prin NFC, Gear Fit2. De asemenea și Samsung Gear Sport, Samsung Galaxy Watch și Galaxy Watch Active numai prin NFC.

Samsung Pay acceptă în prezent peste 2000 de bănci și uniuni de credit din toată lumea.

Mergând mai departe, toate telefoanele Samsung vor avea acest sistem de plată. Asta e în conformitate cu Koh Dong-jin, președintele Samsung Mobile care a spus anul trecut „Samsung va instala Samsung Pay în toate telefoanele care urmează să fie lansate începând cu 2017”.

Cifră record de plăți cu sistemul mobil Samsung

Plățile efectuate cu sistemul mobil de plată Samsung Pay au ajuns, anul trecut, la cifra de 8,77 miliarde de dolari, la numai doi ani de la lansarea serviciului.

  • Care este diferența dintre Android Pay și Samsung Pay?

Android Pay funcționează excelent, dar mulți utilizatori folosesc mai degrabă Samsung Pay. Dacă dețineți un telefon Android modern, inevitabil o să ajungeți să îl utilizați pentru a efectua o plată mobilă la un moment dat. Android Pay este singura opțiune pe care o puteți utiliza dacă dețineți un telefon de la HTC, LG, Google sau OnePlus, dar dacă dețineți un smartphone Samsung, aveți posibilitatea de a alege între Android Pay și Samsung Pay. Samsung Pay are avantajul de a sprijini atât tranzacțiile NFC cât și MST și atunci când combinați aceste două aveți toate motivele pentru a folosi serviciul Samsung Pay. Nu suportă comparație, Samsung Pay actualizat cu user interface este mult mai ușor de folosit și este acceptat aproape pe orice terminal de plată.

  • Este Samsung Pay sigur?

Una dintre cele mai mari preocupări pe care oamenii le au cu plățile mobile este securitatea. Ne punem problema că cineva ne va sparge telefonul și va fura toate informațiile despre cartea de credit. Amintiți-vă cât am fost de reticenți, cu relativ puțin timp în urmă, la introducerea actualelor carduri. Acum toată lumea are unul. Plata prin smartphone este viitorul, iar Samsung Pay este cel mai bun.

Samsung Knox pentru o securitate suplimentară

Samsung Pay funcționează numai după ce te-ai identificat folosind senzorul de amprentă sau scanerul de iris. De acolo, se utilizează tokenizarea, care înlocuiește informațiile dvs. actuale de pe card prin criptare, informațiile sunt decriptate de rețeaua de plăți a cardului pentru a autoriza tranzacția finală. Sistemul mobil de plată Samsung utilizează, de asemenea, platforma Samsung Knox pentru securitate suplimentară. Samsung Pay a fost premiat ca cel mai sigur sistem de plată mobil.

  • Unde puteți utiliza Samsung Pay?

În timp ce plățile mobile sunt utilizate cel mai frecvent la terminalele de plată din magazine și restaurante, Samsung Pay lucrează și în altă parte. Acum, puteți utiliza sistemul de plată pentru a face achiziții online și chiar în cadrul aplicațiilor, cu mai multe metode de plată decât oricând – inclusiv servicii online precum PayPal. În Emiratele Arabe Unite sa introdus plata curselor de taxi cu sistemul Samsung.

Tot mai multe țări adoptă sistemul mobil de plată Samsung
  • În ce țări este acceptat sistemul mobil de plată Samsung Pay?

Sistemul de plată Samsung este foarte popular în S.U.A., dar funcționează și în multe alte locuri din lume. Samsung își mărește permanent acoperirea la nivel mondial. În Europa Samsung Pay este disponibil în Franța, Italia, Spania, Suedia, Elveția, Rusia, Belarus și Marea Britanie. În America de Nord și de Sud în Statele Unite, Canada, Brazilia, Mexic și Puerto Rico. În regiunea Asia-Pacific în Australia, China, Hong Kong, India, Malaezia, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda, Indonezia și Vietnam. Este disponibil, de asemenea, în Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite.

Unele sisteme mobile de plată sunt limitate la o sumă fixă, maxim 30 €. Cu Samsung Pay, plățile fără contact nu au altă limită decât contul dvs. bancar. Este rapid, sigur și ușor de utilizat și este acceptat de aproape toți comercianții, aduce plățile mobile mai aproape de consumatori și comercianți.

Este „portofelul digital” oferit de Samsung Electronics. Un mare pas înainte în plățile mobile, o mare piață pentru viitorul tranzacțiilor financiare la purtător.