Samsung Electronics a înregistrat „DeX Pad” ca marcă comercială

12105

Lansarea viitoarelor staruri, Galaxy S9 și Galaxy S9+, este tot mai aproape pe zi ce trece și aflăm tot mai multe detalii despre ele dar și despre accesoriile care vor fi lansate cu aceste telefoane. DeX Pad, stația Dex a fost una dintre accesoriile lansate împreună cu Galaxy S8 și Galaxy S8+ anul trecut. Aceasta permite utilizatorilor să le conecteze pe Galaxy S8, Galaxy S8+ și Samsung Galaxy Note 8, la un monitor, la o tastatură și mouse pentru o experiență de tip desktop.

Toate informațiile și zvonurile converg spre un duo Samsung Galaxy S9 și S9+ cu aproximativ aceeași linie de proiectare ca telefoanele precedente Galaxy S8 și S8+. Numai că se așteaptă lansarea noii versiuni a Dex Station cu un nou nume și puțin diferită.

Samsung a înregistrat marca „Dex Pad” la EUIPO European Union Intellectual Property Office, Oficiul European al Proprietății Intelectuale. Înregistrarea aproape confirmă lansarea unui nou accesoriu Dex cu Galaxy S9 și Galaxy S9+. Schimbarea numelui implică, de asemenea, că noua stație Dex va veni probabil într-un alt factor de formă. Cu nouă stație de andocare Dex, smartphone-ul va fi plasat orizontal. Noul factor de formă ar trebui să permită ca ecranul smartphone-ului să fie folosit ca touchpad pentru o mai bună experiență desktop.

În timp ce Dex Pad pare a fi un pas înainte față de stația actuală Dex „Desktop eXtension”, ar fi fost mai interesant dacă Samsung ar fi eliminat necesitatea unui accesoriu separat. Huawei Mate 10 și Mate 10 Pro oferă funcționalități de tip Dex prin utilizarea unui cablu USB-C simplu. În timp ce abordarea Samsung ajută la o performanță mai bună, costul suplimentar al Dex Pad-ului îi poate restrânge utilizarea acestuia.

EUIPO, înființată în 1994, este Agenția Uniunii Europene responsabilă cu înregistrarea mărcilor în UE. Are sediul în Alicante, Spania. Biroul procesează cereri de marcă și design în 23 de limbi oficiale ale UE. În fiecare an, se înregistrează o medie de 135 000 de mărci UE.

Este foarte clar, Dex Pad-ul va fi introdus sigur cu Galaxy S9. Când acest lucru se va întâmpla, nu este încă cunoscut. Săptămâna trecută Galaxy S9 și S9+ au fost deja certificate de către comisia americană FCC. Putem concluziona că cele două vor fi lansate la începutul anului 2018 dar, parcă nu îndrăznim să spunem.