Platforma Digital Cockpit Drives – viitorul mașinilor conectate

1398

Samsung și HARMAN au prezentat un nou concept de tehnologie a mașinilor conectate la Consumer Electronics Show (CES) 2018. Această colaborare electronică între cele două companii a dus la platforma Digital Cockpit, care combină tehnologia 5G și o platformă IoT pentru a oferi inteligență și o experiență de mașină conectată fără probleme.

Nevoile consumatorilor s-au schimbat foarte mult atunci când vine vorba de tehnologia auto. În timp ce șoferii au avut întotdeauna nevoie de ușurință în utilizare, personalizare și siguranță, mai mult ca niciodată, ei au nevoie de dispozitive pentru a se putea conecta și a oferi controale mai simple. Cockpit-ul Digital satisface aceste nevoi și mai mult prin furnizarea de servicii de infotainment și IoT într-o suită de ecrane OLED și QLED. Prin intermediul News.samsung vă oferim o prezentare video cu ce poate face acest Cockpit Digital.

Cockpit-ul digital are trei afișaje și trei butoane, care pot fi personalizate în funcție de gusturile șoferului și ale pasagerilor.

Ecranul de clustere din fața driverului utilizează un OLED de 12,3 inch și oferă informații de conducere, cum ar fi viteza și RPM (numărul de rotații pe minut). Infotainmentul este gestionat de un display central QLED de 28 de inch care are și un afișaj pentru pasageri, utilizând soluțiile integrate pentru mai multe afișaje care rulează pe un singur cip. Sub aceste afișaje este afișajul de control, un OLED curbat de 12,4 inch care permite controlul altor funcții, cum ar fi aerul condiționat.

Cele trei butoane Digital Cockpit au un afișaj circular asemănător ceasului Samsung Gear S, astfel încât utilizatorii să le poată folosi direct și intuitiv. Butoanele personalizabile pot fi setate la funcțiile utilizate cel mai frecvent de către șofer, cum ar fi ceasul, temperatura, volumul și Bixby.

Cockpit-ul Digital se distinge prin modul în care utilizatorii pot interacționa cu acesta. De exemplu, sistemul include un senzor de gest pe bancheta din spate, astfel încât pasagerii să poată folosi mișcările pentru a controla muzica sau radioul. De asemenea, utilizează asistentul vocal Samsung Bixby, care oferă funcții de control optimizate pentru automobile, cum ar fi schimbarea afișajului QLED sau schimbarea culorilor iluminatului ambiental. Dar nu este vorba doar de setările în mașină pe care le puteți controla cu Cockpit-ul Digital. De asemenea, utilizează Bixby și SmartThings pentru a controla un număr de dispozitive IoT chiar și din mașină. Astfel, puteți verifica interiorul frigiderului pentru a vedea dacă aveți suficient lapte înainte de a ajunge acasă, sau puteți porni mașina de spălat sau aspiratorul, toate din interiorul autovehiculului dumneavoastră.

Caracteristicile suplimentare asigură că șofatul este mai sigur ca niciodată. Sistemul vizionar care înlocuiește oglinda din interior oferă o cameră HD în față / în spate și un sistem de afișare în locul oglinzilor fizice și a oglinzilor retrovizoare. Oferă vedere tridimensională pentru momente cheie, cum ar fi schimbarea benzii sau parcarea. Poate chiar detecta obiecte în mișcare și atenționa cu o alarmă dacă lucrurile detectate se apropie prea mult.

De când Samsung a achiziționat HARMAN anul trecut, cele două companii s-au concentrat pe tehnologii conectate pentru piețele auto, de consum și de întreprinderi. Folosind tehnologia mobilă și tehnologia Samsung, precum și experiența HARMAN în domeniul automobilelor pentru a crea o platformă unică, Digital Cockpit a stabilit standardul industrial pentru o tehnologie de afișare integrată și avansată.

Cockpit (cabina piloților) locul unde stau piloții avioanelor. Din cockpit se face integral pilotarea avionului și tot de aici se determină și controlează anumite procese tehnice și parametrii de zbor. Cockpitul este situat pe partea frontală a avionului.

În viitor mașina va deveni un spațiu mobil de locuit. Va deveni literalmente o casă departe de casă. Acest lucru va necesita noi niveluri de confort și, de asemenea, siguranță și conectivitate la toate aspectele vieții.