Procesorul Samsung Exynos 9820 confirmat pe Galaxy S10

1953

Varianta europeană a lui Samsung Galaxy S10 va fi echipată cu procesorul Exynos 9820 și va porni un GPU (procesor grafic) Mali-G76 MP18. Informația a venit de la IceUniverse. Smartphone-ul pilot va oferi o performanță excelentă în toate circumstanțele, procesorul grafic este prima componentă care este fabricată cu tehnologia de 7 nm. De asemenea, Samsung își pregătește propriul procesor grafic, dar acesta nu va fi pregătit la timp pentru a face parte din smartphone-ul programat pentru lansare în ianuarie 2019.

Mali-G76 este ultimul GPU de ultimă generație al ARM-ului, anunțat în luna mai a acestui an. Este, de asemenea, primul GPU Mali care va fi construit pe baza procesului de 7nm. ARM lucrează cu TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, pentru producția Mali-G76.

Mali-G76 va avea 18 nuclee (de aici și MP18 în titlu), la fel ca G72 în Exynos 9810. În timp ce numărul de miezuri este același, Mali-G76 poate oferi performanțe mai mari și eficiență energetică mai bună decât G72, la aceeași viteză a procesorului, datorită tehnologiei de fabricație de 7nm.

Procesorul Exynos 9820, succesorul lui Exynos 9810, adoptă arhitectura Mongoose M4 în loc de Cortex-A76, conform site-ului SamMobile. Această combinație este susceptibilă de a depăși 3,3 GHz. Știm că Samsung pregătește procesoarele Cortex-A76 cu ARM. În orice caz, Samsung ar trebui să confirme aceste informații în următoarele luni. În prezent, producătorul pregătește lansarea următorului său telefon emblematic, Galaxy Note 9, a cărei prezentare oficială va avea loc pe 9 august 2018.

GPU – graphics processing unit, este un circuit electronic conceput pentru a manipula și modifica rapid memoria pentru a accelera crearea de imagini destinate unui dispozitiv de afișare. Sunt utilizate în telefoane mobile, computere personale, stații de lucru și console de jocuri. Termenul GPU a fost popularizat de Nvidia în 1999 cu GeForce 256.

Pentru moment, nu există nici un fel de informație despre performanța acestui nou procesor de la Samsung. Fără îndoială, el va fi înzestrat cu o putere mai mare. Pe recentele telefoane de la Samsung, procesoarele Exynos au avut performanțe mai bune decât procesoarele Snapdragon de la Qualcomm.

Exynos a ieșit pe primul loc în ceea ce privește puterea de procesare și durata de viață a bateriei, însă Qualcomm a lucrat la îmbunătățirea lui Snapdragon 845 de anul acesta și așteptăm pe noul Qualcomm Snapdragon 855. Vom vedea ce aduce acesta.

SURSĂPhonAndroid