Cea mai mare fabrică de telefoane Samsung a fost inaugurată în India

2911

Samsung a inaugurat astăzi cea mai mare fabrică pentru telefoane mobile din lume. Va fi una dintre cele mai mari unități de producție a telefoanelor mobile din lume în ceea ce privește capacitatea de producție. Este situată în Sectorul 81 din Noida, un oraș satelit al capitalei indiene Delhi, statul Uttar Pradesh, India. Prim-ministrul țării Narendra Modi și președintele sud-coreean, Moon Jae-in au participat la inaugurarea acestei uriașe unități de producție a gigantului high-tech sud-coreean.

Fabrica Samsung a fost înființată în Noida în 1995 și a fost folosită pentru a produce inițial televizoare. Compania sud-coreeană a început să producă frigidere în această unitate începând cu anul 2003, iar producția de telefoane mobile a început în 2007. Noua fabrică are o suprafață de peste 140.000 m².

India este una dintre cele mai mari piețe de vânzare a smartphone-urilor pentru Samsung. Conform Blomberg, fabrica are o capacitate de producție de peste 120 de milioane de smartphone-uri pe an iar Samsung va folosi această unitate pentru a face în special telefoane la nivel de intrare care se vor vinde pentru mai puțin de 100 $, precum și dispozitive de vârf cum ar fi Samsung Galaxy S9.

Compania high-tech a avut vânzări de peste 5 miliarde dolari în India la sfârșitul anului fiscal 2017, cu venituri în creștere cu 27%. Samsung a încheiat primul trimestru al anului 2018 cu o cotă de piață de 37% în India. Toate telefoanele pe care Samsung le vinde în India sunt fabricate la uzina din Noida.

Foarte multe companii producătoare de telefoane mobile au unități de producție în India, în special datorită unei mâini de lucru ieftine dar și a unei extraordinare piețe de desfacere. Nokia, Xiaomi și Apple, printre altele, au fabrici în India și acum Samsung a deschis una uriașă.

India are o populație de peste 1,3 miliarde de locuitori. Aici se vorbesc mai mult de 1.000 de dialecte. India consumă jumătate din cantitatea de whiskey produsă la nivel global. În 2012, aproximativ 1,2 miliarde de litri de whiskey s-au băut în India.

Se știa încă de anul trecut că Samsung intenționează să investească în jur de 620 milioane dolari în India pentru a dubla producția de smartphone-uri. Planul a fost extinderea liniei de producție existente în Noida pentru dublarea producției de smartphone-uri de la 67 de milioane de unități la aproape 120 de milioane de unități pe lună. Extinderea va duce, de asemenea, la o creștere dublă a producției lunare de frigidere de la 100.000 de unități la 200.000 de unități pe lună.

Majoritatea dispozitivelor produse de Samsung în India sunt destinate vânzării în țară dar, informațiile sugerează că firma coreeană poate exporta smartphone-uri fabricate la Noida pe piețele din Africa, Asia de Vest și Europa.

SURSĂSamMobile