Samsung Galaxy A8 vs Galaxy S8, față în față (la prima vedere)

6158

Fanii smartphone-urilor Samsung sunt cu ochii la orizont pentru următorul telefon emblematic a lui Samsung, Galaxy S9. Dar există și un alt telefon cu aspect excelent provenind de la Samsung, care merită toată atenția. Vă prezentăm o comparație la prima vedere între Galaxy S8 și Galaxy A8 (2018).

Ca și frații săi mai mari și mai scumpi, modelul Samsung Galaxy A8 oferă un design atrăgător, care dispune de mai multe specificații de prim rang, dar la un preț considerabil mai mic. Din fericire, fanii nu vor mai avea mult timp de așteptat înainte ca să poată pune mâna pe Galaxy A8, care va ajunge pe rafturile magazinelor în perioada următoare.

În ceea ce privește specificațiile lui Galaxy A8, nu ne îngrijorează nimic, mai mult, suntem chiar încântați mai ales dacă ne uităm și la preț. Modelul Galaxy A8 este dotat cu un display de 5,6 inchi Full HD Super AMOLED Infinity, un procesor octa-core rezonabil, senzor de amprentă spate, baterie de 3.000mAh – cu încărcare rapidă, un geam curbat ergonomic și finisaj metalic. De asemenea, are în dotare o cameră cu două obiective în față și o singură cameră de 16 megapixeli poziționată pe spate.

Mai gata putem spune că suntem mulțumiți dar, Samsung a certificat telefonul cu IP68 – rezistență la apă și praf, precum și un port microSD, ceea ce înseamnă că vă puteți extinde capacitatea de stocare până la 256 GB cu un card micrSD.

Să aruncăm o privire mai atentă la caracteristicile cheie ale lui Galaxy A8 comparativ cu Galaxy S8.

Caracteristici cheie Galaxy A8 vs Galaxy S8
Design:
  • Galaxy A8: 149,2 x 70,6 x 8,4 mm │ 172 g.
  • Galaxy S8: 148,9 x 68,1 x 8,0 mm │ 155 g.

*Protecție IP68 pe ambele. Sticlă spate și față pe ambele cu interior de aluminiu.

Afișaj:
  • Galaxy A8: Raport de aspect 18,5: 9 │ 5,6 inch │ Super AMOLED │ 2220 x 1080 pixeli │ 440ppi.
  • Galaxy S8: Raport de aspect 18,5: 9 │ 5,8 inch │ Super AMOLED │ 2960 x 1440 pixeli │ 570ppi.
Hardware și conectivitate:
  • Galaxy A8: Procesor Exynos 7885 Octa-core │ memorie RAM 4GB │ stocare 32 / 64GB + microSD │Baterie 3.000mAh.
  • Galaxy S8: Procesor Exynos 8895 Octa-core / Snapdragon 835 │ memorie RAM de 4 GB │ stocare 64 GB + microSD │ Baterie 3.000mAh.
Camere foto:
  • Galaxy A8: 16MP, f / 1,7 spate │ 16MP și 8MP, f / 1.9 în față.
  • Galaxy S8: 12MP, f / 1,7 spate │ 8MP, f / 1,7 în față.

Ce cred specialiștii? Cu ocazia CES 2018 de la Las Vegas iată ce părere au avut mai mulți specialiști despre noul A8.

Dan Grabham, de la Pocket-Lint, a declarat: „Este greu să recomandăm cuiva să cumpere un Galaxy S8 după ce a văzut acest telefon Galaxy A8. Pentru un telefon care va fi mai ieftin decât un pilot, pentru mulți ar fi greu să facă diferența.

John McCann, de la TechRadar, a declarat: „Samsung Galaxy A8 este un smartphone solid. În timp ce nu sparge nicio nouă barieră în ceea ce privește tehnologia, are un set de caracteristici solide și un aspect premium care ar putea să-i ispitească pe cei care caută un telefon high-end, dar nu se pot apropia de prețul lui Galaxy S8“.

TechRadar este o publicație online axată pe tehnologie, cu știri și recenzii ale produselor tehnologice. Site-ul a fost fondat în Marea Britanie în anul 2000. TechRadar este deținut de Future plc, cel de-al șaselea cel mai mare editor din Regatul Unit.

Tom Morgan, la Stuff, a spus: „Galaxy A8 are aproape tot ceea ce ne-a plăcut la Galaxy S8. El va fi un telefon fantastic, cu multe procente din performanța și design-ul acestui fenomenal S8. Sperăm că Samsung va cere prețul corect când va intra în vânzare în următoarele câteva luni„.

Max Parker, la Trusted Reviews, a declarat: „Galaxy A8 va fi un câștigător pentru cei care caută un telefon accesibil. Arată grozav, are aerul și caracteristicile unui telefon pilot„.

Deci, lucrurile arată foarte bine pentru Samsung Galaxy A8 și dacă va gândiți să vă schimbați actualul smartphone Galaxy, merită cu siguranță să aștepți lansarea acestui dispozitiv în perioada următoare.

Chiar dacă Samsung Galaxy S8 este un superstar pe piața telefoanelor inteligente, Galaxy A8 adoptă multe din abilitățile sale dar la un preț mult mai accesibil.

SURSĂDailyStar