Galaxy S10, sistemul Samsung Face ID este în sfârșit gata

1804

Samsung Face ID, recunoașterea facială 3D care va fi integrată în Galaxy S10, este gata în sfârșit! Un brevet descrie funcționarea completă a acestei noi tehnologii. Pentru a face încă un pas în fața rivalului său Apple, liderul mondial în smartphone-uri a decis să pună Face ID pe Galaxy S10.

În septembrie 2017, gigantul american Apple Inc. a prezentat Face ID, un sistem revoluționar de recunoaștere 3D a feței. Câteva luni mai târziu, tehnologia de recunoaștere a feței din iPhone X a fost în cele din urmă copiată de la cap la coadă de chinezi și implementată în Oppo Find X și Xiaomi Mi 8, singurele două smartphone-uri Android care oferă recunoașterea facială 3D. Ca o paranteză aceste două companii chineze copiază aproape în totalitate tot ce apare la iPhone-urile companiei Apple. Hotărât să nu se lase mai prejos decât principalul său concurent din piață, Samsung ar trebui să ofere o recunoaștere 3D similară pe Galaxy S10. Sperăm pe viitor ca mai multe smartphones Samsung să dispună de această caracteristică.

Un brevet depus de Samsung în 2014 a fost aprobat de Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA, (USPTO). Brevetul descrie un sistem de recunoaștere 3D și un scaner de iris. Conceput de Samsung, sistemul de recunoaștere facială este destul de diferit de Face ID-ul Apple. Tehnologia sud-coreeană oferă mai multe opțiuni suplimentare pentru ca firma Samsung să nu fie acuzată iarăși de plagiat. Potrivit informațiilor de la ziarul sud-coreean The Bell, Samsung a colaborat cu firma israeliană Mantis Vision pentru a-și dezvolta propriul ID de identitate. Această știre ați putut-o citi și pe site-ul nostru.

Mantis Vision este un producător de tehnologii de 3D de înaltă calitate și ușor de utilizat. Compania a fost fondată în 2005 și are sediul în Petach Tikva, Israel. Este specializată în dezvoltarea de instrumente și tehnologii pentru conținut 3D pentru o gamă largă de aplicații, cum ar fi: scanere profesionale, camere 3D pentru smartphone-uri și tablete.

Iată lista completă a caracteristicilor Face ID-ului Samsung descrisă de brevet:

  • Un sistem de urmărire a ochilor (capabil să detecteze mișcarea ochilor).
  • Detectarea mișcării, proximitatea și tehnologia de adâncime a câmpului.
  • Vizibilitate pe timp de noapte (chiar și în condiții de lumină scăzută, smartphone-ul dvs. ar trebui să vă poată recunoaște fața).
  • Măsurarea timpului de detectare necesar pentru recunoașterea facială 3D.

Pentru a funcționa, Samsung Face ID va avea nevoie de mai multe componente noi atașate la partea din față a smartphone-ului, acestea sunt: o cameră biometrică, un sistem infraroșu și alte două module capabile să gestioneze informațiile primite de aparatul de fotografiat. Conform brevetului camera frontală a telefonului va fi cea care va monitoriza și analiza mișcările ochilor.

Având în vedere cele mai recente scurgeri de informații, este sigur că tehnologia prezentată în acest brevet va fi integrată în Samsung Galaxy S10. Potrivit The Bell, Samsung a decis să renunțe la scanerul tradițional de iris și să se bazeze pe recunoașterea facială 3D și senzorul de amprentă de sub ecran.

Samsung Galaxy S10 va fi prezentat la Mobile World Congress Barcelona în februarie 2019.

SURSĂPhonAndroid