Da, Galaxy S8 este rezistent la apă, dar NU la orice fel de lichid!

6747

Una dintre caracteristicile pe care le veți găsi în cele mai multe telefoane de vârf din 2017 este rezistența la apă, iar Galaxy S8 și Galaxy S8+ de la Samsung nu fac excepție.

Plouă afară? Nici o problemă. Rating-ul IP68 al lui Galaxy S8 înseamnă că ploaia nu are niciun efect. Același lucru este valabil și pentru o stropire la chiuvetă, o baie în piscină și poate chiar și o stropire cu sifon sau o bere vărsată.

Telefonul dvs. Galaxy S8 și alte telefoane de la Samsung certificate IP68, nu trebuie să aibă teamă când vine vorba de apă, dar trebuie să aveți grijă și la alte lichide.

Elementele de protecție pentru a obține certificarea IP68, garniturile de cauciuc și adezivii folosiți, sunt testați de firma Samsung doar contra apei!

Da, nu tot ce este umed este apă, chiar și lucrurile care sunt în cea mai mare parte apă, pot fi dăunătoare pentru telefonul dvs. Și cel mai bine este ca el să fie ținut departe de astfel de lichide chiar dacă este certificat ca rezistent la apă.

Acest lucru nu se aplică numai la Samsung Galaxy S8, este valabil la toate telefoanele certificate cu IP68.

IP Ingress Protection, în certificarea „IP68” a lui Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+, „68″ indică nivelul de protecție. „6” în „IP68” înseamnă că Galaxy S8 și fratele său Galaxy S8+ sunt protejate complet împotriva oricărui tip de pătrundere a prafului. În ceea ce privește „8„, aceasta indică faptul că telefoanele sunt rezistente la intrarea apei timp de 30 de minute până la o adâncime 1,5 m, dar numai în apă proaspătă.

IP68 este cel mai înalt nivel de certificare IP disponibil pentru dispozitivele de consum.

Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 8, toată gama Galaxy A (2017), fostul Galaxy Note 7 și Note 7 FE, Galaxy S8 Active și smartwaches-ul Samsung Gear S3 sunt câteva dintre produsele de top ale lui Samsung certificate cu IP68.

Datorită compoziției chimice a unui lichid, orice smartphone rezistent la apă ar putea să nu fie rezistent la alte tipuri de lichide.

Aproape toate lichidele au alte minerale dizolvate în ele. Apa care o bem conține magneziu, calciu și alte minerale în funcție de locul în care ne aflăm. Putem avea parte o apă dură (cu mult calciu și alte minerale dizolvate) sau apă moale (foarte puține minerale dizolvate) sau undeva între ele. Este același cu lucru cu indicația de acid sau alcalin de la apele minerale!

Galaxy S8 este proiectat să reziste la apa de la robinet, fără a provoca efecte dăunătoare. Nu trebuie să vă faceți griji pentru aceasta.

Alte tipuri de apă, în special apa distilată și apa fierbinte, sunt ceva ce nu ar trebui să intre în contact cu telefonul dvs. Apa distilată nu are practic minerale dizolvate și ar putea fi capabilă să pătrundă acolo unde „apa normală nu poate„. Apa fierbinte, pe de altă parte, poate slăbi adezivii și garniturile, care fac telefonul rezistent la apă!

O clătire rapidă pentru spălarea substanțelor chimice sau a lichidelor lipicioase nu va face nimic rău.

Alte lichide cum ar fi berea, vinul, țuica, vișinata sau orice altceva ce nu este doar apă curată – ar putea avea diferite alte substanțe (alcool), care pot penetra barierele rezistente la apă, care sunt puse într-un telefon pentru protecție. Toate acestea pot face mizerie în orificiile difuzoarelor, mufelor pentru căști și sloturile pentru cartele SIM.

Dacă beți bere, țuică, vin, vișinată, șnaps –  toate pe bază de alcool și udați din greșeală telefonul, clătiți-l ușor în chiuvetă cu apă la temperatura camerei cât mai repede posibil.

Ștergeți-l cu o cârpă umedă și lăsați țesătura să îndepărteze murdăria și materialele lipicioase de pe suprafață. Nu încercați sub nici o formă să stergeți porturile, mufele și difuzoarele cu scobitori, ace sau alte obiecte ascuțite, nu răzuiți pe la colțuri sau alte orificii pentru că puteți să provocați deteriorări ale pieselor sau a finisajului telefonului.

Apa sub presiune poate penetra cu ușurință sigiliul de rezistență la apă al receptorului și poate pătrunde în interiorul acestuia, dăunând astfel pieselor din interior.

În mod similar, apa sărată, apa de mare poate provoca deteriorarea dispozitivelor rezistente la apă. Asta nu înseamnă să nu luați telefonul când mergeți la mare! Dar vă sfătuim să nu intrați cu el la înot în apa sărată, dacă din întâmplare faceți acest lucru scoateți-l rapid și chiar dacă funcționează bine, spălați-l bine cu apă proaspătă și apoi uscați-l în mod corespunzător.

Dacă se întâmplă să meșteriți ceva pe lângă casă, evitați contactul telefonului cu substanțe chimice de tipul benzinei, antigelului sau diluanților!

Tot ceea ce face parte din rezistența la apă a telefonului trebuie să rămână cât se poate de intact.

Trebuie să rețineți că toate cele scrise mai sus sunt valabile pentru toate telefoanele Samsung certificate cu IP68. Sunt valabile în același timp pentru toate tipurile de telefoane certificate cu acest indicativ.