Galaxy S9 și Galaxy S9+ au primit certificatul ecologic „Leaf of Life”

1499

Telefoanele Samsung Galaxy S9 și S9+ au obținut certificatul de conformitate în sistemul „Leaf of Life“. Acest lucru dovedește încă o dată statutul de care se bucură Samsung Electronics ca un producător responsabil de dispozitive mobile ecologice pe piețele din Rusia și din toată lumea.

Programul Vitality Leaf a fost inițiat începând cu anul 2001 de către una dintre cele mai importante organizații non-profit din Rusia – „Uniunea de mediu” și este primul sistem rus de certificare voluntară de mediu pentru produse. Este important de menționat că obținerea certificării pentru respectarea standardelor este posibilă numai pe baza unei analize a tuturor etapelor ciclului de viață – „de la extracția materiilor prime până la utilizare„.

Sistemul este recunoscut de comunitatea internațională de experți și, din 2007, este membru al Asociației Mondiale a Etichetei Eco, Global Ecolabelling Network (GEN). Începând cu anul 2011, certificarea „Leaf of Life” a fost acreditată în cadrul Programului internațional de încredere reciprocă și recunoaștere a principalelor etichete ecologice din lume (GENICES).

Pe baza rezultatelor auditului, experții au confirmat că smartphone-urile companiei Samsung sunt produse din materii prime care sunt sigure pentru sănătate. Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ pot fi reciclate. După terminarea duratei de viață, smartphone-urile și setul cu cască pot fi predate gratuit pentru reciclare companiei pentru prelucrarea echipamentelor portabile. Pentru implementarea acestui program, containerele speciale „EcoBox” sunt instalate în centrele de service autorizate de Samsung.

Global Ecolabelling Network (GEN) este o asociație nonprofit compusă din 27 de organizații ecologice din întreaga lume, reprezentând 50 de țări, cu 4 membri asociați și un număr tot mai mare de membri afiliați. GEN a fost înființată în 1994.

Ne exprimăm recunoștința față de experții programului Leaf of Life pentru recunoașterea produselor mobile Samsung ca fiind ecologice. Samsung este atentă la mediul înconjurător în fiecare etapă de dezvoltare și producție„, a spus Dmitri Gostev, șeful Samsung Mobile în Rusia.

Smartphone-urile Galaxy S9 și Galaxy S9+ au fost lansate în februarie 2018 și sunt echipate cu un aparat de fotografiat, cel mai bun din clasă, pentru fotografierea în condiții de lumină scăzută și au capacitatea de a filma video Super Slow-Motion. Toate aceste funcții ajută la evidențierea individualității fiecărui utilizator al smartphone-ului. Anterior primirii acestei certificări, telefoanele emblematice ale companiei Samsung au fost recunoscute și premiate de experți de la mai multe organizații internaționale.

În 2018 Samsung Galaxy S9+ a fost votat „Cel mai bun nou dispozitiv mobil conectat“ la Premiile anuale Global Mobile, de publicațiile Techradar, Android Authority, Alphr și PC Mag. Samsung Galaxy S9 a fost premiat de publicații de specialitate precum Phone Arena, Android Central, Expert Reviews, Android Police, T3 și Ubergizmo.

Pentru prima dată smartphone-uri și tablete de la compania Samsung a primit eticheta eco „Leaf of Life” în 2014. În vara anului 2017, telefoanele Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au trecut și ele cu succes certificarea de mediu în sistemul „Leaf of Life”.

SURSĂSamsung News