Viitorul Galaxy S9, posibil cu cititor de amprentă sub ecran

1767

Samsung Galaxy S9 ar putea fi în cele din urmă primul smartphone care va avea în dotare un cititor de amprentă sub ecran. Informația provine de la compania americană de dispozitive biometrice Synaptics, a cărei cititor de amprentă sub ecran este deja în faza de producție de masă.

Mai aflăm că acest cititor de amprentă va echipa telefonul smartphone al unui producător de Top 5 din lume. Firma Synaptics mai menționează că smartphone-ul va avea ecran OLED fără margini și Infinity Display care, vrem nu vrem, ne duce cu gândul la Samsung Galaxy S8. Și conform ultimelor informații urmașul lui Galaxy S8, Samsung Galaxy S9 va avea același Infinity Display la fel ca predecesorul său.

Samsung Galaxy S9 și S9+ ar putea crea senzație prin integrarea unui cititor de amprentă sub ecran. Zvonul a apărut atunci când compania biometrică americană Synaptics, a anunțat că a început deja producția în masă a primului său cititor de amprente sub ecran. Compania a lăsat în urmă câteva indicii care sugerează că Galaxy S9 ar fi primul smartphone care să încorporeze o astfel de tehnologie. Printre acestea, menționarea unui producător care se află în primele 5 locuri din lume în producția de telefoane mobile, dar nu numai acest indiciu.

Consumatorii preferă autentificarea prin amprente digitale pe partea din față a smartphone-ului, iar industria adoptă rapid afișaje OLED cu display infinit fără margini, astfel încât plasarea naturală a cititorului de amprente se află pe ecranul însuși„, a precizat compania într-un comunicat de presă, preluat de Phoneandroid.

Este această aluzie la ecrane OLED fără frontiere și Infinity Display fără nici o conotație? Ne îndoim de acest lucru. Aceste ecrane OLED cu dislpay-ul infinit, fac parte din arsenalul prin care Samsung Galaxy S8 și S8+ au câștigat o imensă popularitate, iar Galaxy S9 ar trebui să ofere același ecran de 18: 9 ca și Galaxy S8.

Synaptics este o companie americană înfințată în anul 1986, are sediul în San Jose, California, SUA. Produce touch-pads pentru laptop-uri, touch-screen-uri, senzori de amprente digitale etc. Are un număr 1.763 de angajați și venituri de 1,72 miliarde USD în 2017.

Potrivit lui Kevin Barber, vicepreședinte și director general al diviziei mobile Synaptics, cititorul de amprente este „mai rapid, mai convenabil și mai sigur decât alte tehnologii și reprezintă o inovație și o oportunitate majoră pentru piața smartphone-urilor“.

Ce să mai vrei atunci când aștepți un următor smartphone? Această amplasare a cititorului de amprente sub ecran poate fi o excelentă oportunitate pentru Galaxy S9, având în vedere că rivalul său Apple iPhone X se poate baza doar pe ID-ul de identificare a feței.