Galaxy S9 va fi însoțit de o nouă versiune a stației Samsung DeX

1538

Samsung lucrează la o nouă versiune a stației DeX, care va fi lansată anul viitor împreună cu modelul Galaxy S9, precum și încărcătorul wireless original al companiei. Stația DeX de a doua generație va fi mai degrabă un suport decât un stand. Deoarece cu Galaxy S8, stația DeX – Desktop eXtension – oferă o modalitate de a transforma telefonul într-un desktop. DeX-ul pe Galaxy S9 va avea un nume diferit.

Asta în opinia celor de la GalaxyClub, care spun ca docul va fi numit DeX Pad și va fi lansat alături de Galaxy S9 și Galaxy S9+ și va veni în negru.

Când Samsung Galaxy S8 a fost lansat în 2017, Samsung a lansat de asemenea prima generație de Samsung DeX. Utilizatorii puteau conecta smartphone-ul Galaxy S8 și S8+, sau ulterior Galaxy Note 8 cu stația de andocare, apoi se conectau la un desktop, mouse și tastatura.

Acum Galaxy S9 devine propriul „DeX Pad”. Acest lucru creează posibilitatea de a utiliza ecranul mare al dispozitivului ca touchpad suplimentar. Ca urmare, nu mai este necesar să conectați o tastatură la un mouse pentru a utiliza în mod optim mediul desktop. Noul port va fi compatibil cu versiunile anterioare Galaxy S8, S8+ și Galaxy Note 8. Sunt informații care susțin că în noul DeX Pad telefonul va fi poziționat la orizontală. Așa ar putea fi folosit ca o tastatură virtuală, reducând dependența de utilizarea unor periferice terțe părți (tastatură sau mouse).

De asemenea, este posibil ca DeX Pad-ul să funcționeze atât ca suport, cât și ca un încărcător wireless. Deoarece telefonul trebuie să fie conectat fizic prin intermediul unui port USB, presupunem că stația DeX Pad va avea un sistem care va face acest lucru posibil. Toate acestea sunt doar speculații, și nu există nici o descriere a aspectului DeX Pad în acest moment. Dar nici nu excludem varianta prezentată mai sus.

USB vine de la Universal Serial Bus și reprezintă un standard pentru cabluri, conectori și protocoale de comunicații folosite pentru conectarea, comunicarea și alimentarea cu energie electrică între diverse dispozitive de calcul. Este folosit de foarte multe tipuri de dispozitive, la tastatură și mouse, la camere foto și video, imprimante, smartphone-uri, televizoare etc.

Sperăm că Samsung va aduce și un port audio de 3,5 mm pe noul DeX Pad, lucru ce a fost cerut de mai mulți utilizatori, având în vedere că prima generație a DeX-ului nu a avut așa ceva.

Dex Pad va fi lansat simultan cu Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+. Accesoriul aproape sigur va fi disponibil mai târziu. La fel a fost și cazul primei stații DeX. Nu știm nimic de preț, nici la telefon, nici la DeX Pad – doar că stația va fi disponibilă în negru.

SURSĂSamMobile