Tableta Galaxy Tab A2 10.5 ar putea avea un buton Bixby dedicat

1158

Samsung Galaxy Tab A2 10.5 este una dintre cele trei tablete pe care Samsung le va prezenta în acest an. Comprimatul a făcut deja vizita obligatorie în Statele Unite pentru viză la Comisia Federală de Comunicații (FCC), ceea ce înseamnă că introducerea sa ar putea avea loc chiar în momentul în care terminăm de scris acest articol.

Primul model și în același timp tableta vedetă a lui Sammy, Galaxy Tab S4 va fi anunțată la IFA 2018 din Berlin. Evenimentul va avea loc între 31 august și 5 septembrie. Al treilea comprimat este Galaxy Tab Advanced 2. Tableta Galaxy Tab A2 10.5 este cunoscută sub numele de Samsung SM-T590 și utilizează un ecran mare de 10,5 inch cu rezoluție de 1920 x 1200 pixeli. Imaginile care apar în listarea FCC arată o tabletă standard care nu pare să conțină un buton fizic de acasă sau un senzor de amprentă pe spate.

O recentă informație ne arată că un membru al echipei LineageOS (un sistem de operare open source pentru smartphone-uri și tablete bazat pe Android) a descoperit recent fișiere de firmware pentru Galaxy Tab A2 10.5. Fișierele fac referire la suportul tabletei pentru „wink_key”. După cum se dovedește, această frază a fost menționată anterior în firmware-ul pentru Samsung Galaxy S8, Galaxy Note 8 și Galaxy S9 și se referă la butonul special dedicat lui Bixby, aflat pe aceste dispozitive.

Bixby, pentru cei care nu știu, este asistentul virtual AI al companiei Samsung. Prin urmare, speculăm că dispozitivul poate folosi un buton Bixby dedicat, la fel ca smartphone-urile emblematice actuale și anterioare Galaxy. Numeroase dispozitive Samsung sunt compatibile cu Samsung Bixby, deși serviciile disponibile vor varia în funcție de dispozitiv. Presupunem că dacă dispozitivul are un buton dedicat asistentului virtual, acesta va susține cel puțin Bixby Home și Voice, dar poate nu Bixby Vision la fel ca Galaxy S9, Note 8 sau Samsung Galaxy S8. Din nefericire, nu știm ce servicii va oferi Bixby pe viitoarea tabletă.

Termenul tabletă, conform DEX, nu există în limba română pentru a denumi un dispozitiv electronic cu ecran și tastatură. Găsim termenul tabletă ca însemnând:preparat farmaceutic, pastilă, comprimat, tabletă de ciocolată, caiet de note, articol publicistic etc.

Cu toate acestea, vedem două difuzoare pe partea inferioară, un port USB de tip C și o mufă de 3,5 mm pentru audiofili. Din păcate, nu există detalii despre hardware-ul Galaxy Tab A2, dar credem că acesta va fi poziționat între Galaxy Tab S4 și Galaxy Tab Advanced 2, modelul de bază.

Pe lângă butonul Bixby, se așteaptă ca tableta să vină cu procesorul octa-core Snapdragon 450. Acesta are un GPU Adreno 506. O cameră de 5 MP este posibilă pe partea din spate a dispozitivului și o cameră frontală necunoscută în acest moment. O baterie de 7.300 mAh este de așteptat să furnizeze energie, iar Android 8.1 Oreo ar putea fi preinstalat însoțit de Samsung Experience.

Încă nu este clar când Samsung va anunța Galaxy Tab A2, dar știm cu siguranță că Galaxy Tab S4 va fi introdusă luna viitoare la IFA Berlin 2018, împreună cu Galaxy Note 9 și Galaxy Watch. Poate că și această tabletă va fi prezentată la același târg comercial.

VIAPhoneArena
SURSĂXdaDevelopers