Căștile Gear IconX (2018) primesc o actualizare de software

1391

Samsung tocmai a anunțat că Gear IconX (2018), cea de-a doua ediție a căștilor fără fir de tip „fitness tracking”, primește o actualizare majoră a software-ului. Actualizarea căștilor Gear IconX vine la puțin timp după ce Samsung a lansat actualizări pentru unele dintre dispozitivele sale wearables, smartwatch-uri și trackere de fitness, actualizări care includ atât funcții noi, cât și îmbunătățiri ale celor existente.

Noile caracteristici includ o setare a egalizatorului, care permite utilizatorilor să selecteze din cinci presetări diferite (Bass Boost, Soft, Dynamic, Clear și Treble Boost) și ar trebui să ofere utilizatorilor de IconX cu telefoane non-Samsung posibilitatea de a personaliza calitatea audio. Funcția de sunet ambiental este mai personalizată acum și datorită actualizării. Utilizatorii pot decide volumul de sunet ambiental pe care doresc să-l audă când poartă căștile fără fir Gear IconX, iar o comutare separată va permite ca utilizatorii să se concentreze mai mult asupra vocii.

Pentru cei care nu cunosc, modul de sunet Ambient Sound face posibilă auzirea sunetelor exterioare, când utilizați IconX pentru a asculta muzică sau alte programe media.

Samsung a adăugat, de asemenea, posibilitatea de a transfera melodii pe IconX prin Bluetooth. Firește, transferul prin Bluetooth poate necesita mai mult timp, mai ales dacă decideți să transferați un număr mai mare de fișiere cu muzică pentru a umple spațiul de stocare de 4 GB de pe dispozitivul IconX (2018). Este totuși o caracteristică bună pentru când nu aveți la dispoziție cablurile necesare pentru a utiliza transferul de date.

Dezvoltarea tehnologiei radio „short-link”, denumită mai târziu Bluetooth, a fost inițiată în 1989 de Nils Rydbeck, director tehnic la Ericsson Mobile din Suedia și de Johan Ullman. Scopul a fost de a dezvolta căști fără fir. La 20 mai 1998 a fost fondată gruparea Bluetooth Special Interest Group (SIG), care azi are rolul de a urmări evoluția acestei tehnologii.

Samsung Gear IconX este conceput pentru a fi folosit în timpul exercițiilor de fitness dar și al plimbărilor, el trebuie să fie însoțit de un smartphone. Gear IconX este compatibil cu dispozitivele care rulează sistemul de operare Android 4.4 KitKat sau unul mai recent, cu un minim de 1,5 GB RAM. Utilizatorii de telefoane Android, pot transfera fișierele cu muzică pe Gear IconX de pe un PC, prin cablul USB.

Actualizarea Gear IconX (2018) este disponibilă acum și poate fi descărcată de pe aplicația Samsung Gear pe un telefon conectat (din meniul About Gear »Update Gear din fila Settings). Aplicația Samsung Gear în sine va trebui să fie actualizată mai întâi și veți primi o notificare pentru actualizarea celei mai recente versiuni când deschideți aplicația.

SURSĂSamMobile