Cu Gorilla 6, smartphone-ul va rezista la mai multe căderi de la un metru

1105

Compania Corning tocmai a prezentat noua sticlă pentru ecrane Gorilla 6, o nouă generație de sticlă de protecție pentru telefoanele inteligente. Datorită unei noi compoziții revoluționare de sticlă, smartphone-urile viitorului vor putea supraviețui la 15 căderi de la o înălțime mai mare de un metru, ceea ce face acest ecran de două ori mai bun decât cel fabricat din sticla Corning Gorilla 5!

Utilizat de mai mult de 45 de producători de telefoane inteligente, amintim aici giganții Samsung Electronics și Apple Inc. dar și alte companii cum ar fi Xiaomi și Huawei, acest ecran din sticlă Gorilla, este integrat în aproape 1.000 de modele de smartphone-uri. Ecranele confecționate de Corning Gorilla Glass se bucură de o reputație extrem de solidă. Cu noua sticlă, Gorilla 6, companie Corning vrea să meargă mult mai departe și să facă smartphone-urile noastre aproape indestructibile!

În testele de laborator, sticla Gorilla 6 a supraviețuit la 15 căderi de la o înălțime de peste un metru pe suprafețe dure„, spune un reprezentant al companiei Corning, remarcând că acest lucru face această nouă generație de ecrane de protecție să fie „de două ori mai puternică decât Gorilla Glass 5„, care deja echipează mai multe smartphone-uri pilot, cum ar fi Samsung Galaxy S8, Galaxy S9, OnePlus 6 sau Huawei P20. Potrivit sondajelor făcute de producătorul Corning, un utilizator tipic scapă smartphone-ul său de aproximativ 7 ori într-un an.

Firma Corning garantează că Gorilla Glass 6 va permite ca smartphone-ul dvs. să supraviețuiască mai multor căderi decât generația anterioară Gorilla 5. Ca o reamintire, Gorilla 5 vă protejează dispozitivul în 80% din cazuri la căderi de la maxim 1,6 metri pe o suprafață dură. Dar, o mică dezamăgire, acest nou ecran de protecție nu este așa de rezistent la zgârieturi față predecesorul său.

Corning Inc. este o companie multinațională americană, cu sediul în Corning, New York. Gorilla Glass este un strat de sticlă aluminosilicată de tip alcaliu, subțire, ușoară și rezistentă. Este folosită în principal la telefoane mobile, media playere portabile și afișajele pentru laptopuri.

În prezent, noul ecran de protecție se află deja în producție. Ne așteptăm ca geamul Coring Gorilla Glass 6 să își facă apariția în lunile următoare pe mai multe smartphone-uri. Deocamdată, nu știm care dintre viitoarele smartphone-uri emblematice vor beneficia mai întâi de această nouă sticlă Gorilla 6.

În 2016, phabletul de tristă amintire Samsung Galaxy Note 7 a fost primul smartphone care se bucura de geamul Gorilla 5. În aceste condiții, toți ochii sunt îndreptați spre Samsung Galaxy S10, care este așteptat la începutul anului 2019.

SURSĂPhonAndroid