Brevet de invenție Samsung pentru un „robot difuzor”

1251

O cerere de brevet de invenție de la Samsung depusă în Coreea de Sud arată modul în care un „robot difuzor” inteligent, transmite mesaje unor persoane. Aparatul recunoaște persoanele prin camera încorporată și le trimite mesaje adresându-se ca o persoană reală.

Imaginați-vă că vreți să transmiteți ceva unui membru al familiei, soției, soțului sau fiului, dar ei nu sunt acasă și nu pot fi contactați. Nu mai trebuie să le lăsați nici un bilet. Trebuie doar să-i spuneți acestui robot difuzor inteligent: „spune-i lui Tom că bicicleta lui a fost reparată„. De îndată ce Tom ajunge acasă, difuzorul îl recunoaște și îi transmite o veste bună: „Tom, bicicleta ta a fost reparată„. Deoarece difuzorul inteligent are și o cameră foto încorporată, la urma urmei. Acest lucru funcționează, de asemenea, dacă Tom este în altă parte și este recunoscut de către propriul său robot difuzor. Acesta îl poate saluta! Sună drăguț nu? Ei bine, cel puțin asta este ceea ce arată o cerere de brevet depusă de Samsung.

O cerere de brevet depusă de Samsung la Korean Intellectual Property Office (KIPO) în decembrie 2016 a fost publicată de acest birou de acordare a brevetelor din Coreea de Sud. Brevetul, numit „Dispozitiv electronic și metodă de difuzare a mesajelor„, descrie un „robot vorbitor” un prototip, ceva în genul lui Otto conceput de compania Samsung, care recunoaște oamenii și, prin urmare, poate transmite mesaje „personale”. Acest sistem funcționează, de asemenea, dacă difuzorul care transmite mesajul nu este cel care a primit comanda – logic.

Difuzorul robot este de asemenea echipat cu o cameră, așa rezultă din brevet. Datorită acestei camere, este posibil să recunoască oamenii, astfel încât mesajele să poată fi transmise persoanei potrivite. Cu această idee, Samsung se alătură altor producători de dispozitive inteligente, cum ar fi Amazon, care a pus o cameră în Echo Spot. Kinect de la Microsoft, de asemenea, vede și știe foarte multe și, recent, Google cu ajutorul soneriei sale Nest Hello poate recunoaște și pune întrebări privind persoana care sună. Deoarece pe cât de convenabil arată pe hârtie, o rețea de difuzoare inteligente Bixby pot creea și unele probleme privind confidențialitatea când au de transmis un mesaj. Mesajul care poate fi unul confidențial, poate fi transmis și în prezența altor persoane.

Samsung Otto, robotul asistent personal, a fost prezentat în 27 aprilie 2016. O creație a Samsung C-Lab, Otto a fost echipat cu microfoane și difuzoare pentru a răspunde la întrebări și avea capacitatea de a controla funcțiile IoT la domiciliu, cum ar fi luminile și frigiderele. Robotul Otto nu este un produs disponibil pe piață, doar un prototip.

Nu este deloc clar dacă aceasta va fi o funcție a viitorului difuzor inteligent aflat în lucru la Samsung și estimat a fi lansat anul acesta. Cererea de brevet de invenție este depusă de mai multă vreme, și se potrivește în special cu dezvoltarea de către Samsung a prototipului Otto. Pe de altă parte, dacă robotul difuzor Samsung se dovedește a fi o dezvoltare ulterioară a lui Otto, știm cel puțin în ce direcție vrea Samsung să ducă aceste funcții unice.

SURSĂGalaxyClub