Ce modele Samsung Galaxy vor fi actualizate cu Android P

10373

Încă de la lansarea noului sistem de opreare Google Android P la începutul acestei luni, au fost o mulțime de întrebări despre programul de actualizare pentru dispozitivele Samsung Galaxy. Samsung nu a spus nimic până acum despre când ne putem aștepta la actualizarea Android P pentru smartphone-urile Galaxy. Nici măcar nu a dat o explicație despre motivul pentru care Galaxy S9 nu a fost inclus în programul public Android 9.0 P beta. Cu toate acestea, site-ul Sammobile face o estimare pe baza modului în care Samsung a procedat până acum.

Este încă devreme să speculăm când Samsung se va decide și va lansa actualizarea cu Android P pentru dispozitivele sale compatibile. Unele dintre dispozitivele sale pot rula versiunea Android P beta, dar telefoanele Samsung nu sunt acceptate în programul public Google Android P beta. Google va lansa oficial sistemul de operare Android P în această toamnă și numai după aceea vom avea o idee despre când și cum Samsung ar putea lansa Android P pentru telefoanele sale.

Lista smartphone-urilor de mai jos menționează toate telefoanele care vor primi cu siguranță această actualizare în timp util dar și cele care nu vor fi actualizate la Android P. Spunem „cu siguranță” pe baza experienței anterioare și nu a declarațiilor oficiale de la Samsung, care au existat până acum în ceea ce privește actualizarea Android P pentru smartphone-urile Galaxy. Lista de mai jos nu este definitivă, ea s-ar putea schimba în următoarele luni pe baza oricăror noi informații care vor mai apărea.

Telefoanele Samsung Galaxy care vor fi actualizate cu Android 9.0 P:

  • Galaxy S9 și Galaxy S9+ vor fi primele actualizare cu Android P.
  • Galaxy S8 și Galaxy S8+ în a doua fază de actualizare.
  • Galaxy Note 8 în a doua fază de actualizare.
  • Galaxy A8 (2018) în a doua fază.
  • Galaxy A6 și Galaxy A6+ (2018) în prima fază pentru actualizarea cu Android P.
  • Galaxy J6 (2018) în prima fază.
  • Galaxy Tab S3 în a doua fază.

Telefoanele Samsung Galaxy care nu vor primi Android 9.0 P:

  • Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge au primit deja două actualizări Android importante.
  • Galaxy A5 și Galaxy A3 (2017) au primit două actualizări Android importante.
  • Galaxy J7 și Galaxy J5 (2017) Android 8.0 Oreo va fi prima actualizare majoră Android.
  • Galaxy Xcover 4: Dispozitivele Xcover nu prea primesc actualizări Android importante.

Dacă suportul pentru proiectul Google Treble pe Galaxy S9 va face o diferență sau nu rămâne de văzut. Proiectul Treble este menit să asigure sosirea rapidă a actualizărilor Android, astfel încât mulți utilizatori vor fi interesați să vadă dacă acest lucru se traduce într-o lansare mai rapidă pentru Android P la Galaxy S9.

Noile caracteristici ale sistemului de operare Android 9.0 P, care mai este numit și Android P – Google încă nu a confirmat oficial de la ce vine litera P. Sistemul de operare aduce câteva inovații substanțiale în sistemul de operare Android, un nou sistem de navigație bazat pe gesturi, reduce consumul de energie și măsuri mai stricte privind confidențialitatea aplicațiilor. Va fi interesant să vedem cum se schimbă interfața cu utilizatorul, în special în cazul telefoanelor Samsung Galaxy, atunci când acestea sunt combinate cu Samsung Experience.

Acest lucru va deveni clar numai după ce Samsung lansează programul Android P beta pentru Galaxy S9, probabil că se va întâmpla spre sfârșitul acestui an.

Estimările de mai sus sunt în concordanță cu ceea ce s-a petrecut în ultimii ani. Samsung a lansat în mod tradițional două actualizări Android importante pentru seria Galaxy S, A și Note. Galaxy S9 va fi primul care va primi Android P și urmează să primească cel puțin două actualizări majore. Galaxy Note 9 va rula cu Android Oreo, dar la fel ca Galaxy Note 8, va primi Android P numai după ce a fost lansat pentru pilotul Galaxy S9.

Galaxy S8 și Note 8 au fost lansate cu Android Nougat și ambele au fost recent actualizate la Android O. Android P va fi cea de-a doua actualizare majoră a celor două și, probabil, ultima.

Samsung a lansat doar o actualizare Android pentru dispozitivele din seria J – cu excepția lui Galaxy J3 (2016), care nu a primit nici una. Dispozitivele precum Galaxy S7, vor primi actualizarea finală cu Android Oreo.

Acest lucru s-ar putea schimba dacă Samsung decide să-și schimbe politica de actualizare în viitor. De exemplu, dacă decide să lanseze actualizări ale sistemelor de operare pentru telefoane timp de cel puțin trei ani de la lansare. Încă nu există indicii despre acest lucru.

SURSĂSamMobile