Samsung a prezentat modemul Exynos 5G la CES 2018 Las Vegas

1332

La CES 2018 din Las Vegas, într-o sală privată de la Encore Hotel, Samsung a prezentat un prototip al modemul Exynos 5G. Prototipul va fi livrat diviziei Wireless Business a lui Samsung Electronics în a doua jumătate a acestui an. Samsung intenționează să efectueze teste de interconectare a rețelei 5G cu operatori de telecomunicații mobile. Compania își propune să intre timpuriu pe piața 5G, prin lansarea de modele comerciale în 2019.

Se spune că Qualcomm este cea mai avansată companie în dezvoltarea de modemuri 5G. Recent, compania Intel a intrat și ea în joc dar este cu mult în urma lui Qualcomm. Qualcomm a prezentat și a făcut demonstrații deja anul trecut cu cipul său de modem comercial Snapdragon X50 de 5G. Intel a lansat de asemenea modelul comercial XGM8060, la sfârșitul anului trecut. Qualcomm și Intel au declarat că smartphone-urile cu cip-uri de modem 5G vor fi lansate în prima jumătate a anului și respectiv la mijlocul anului 2019.

Modemul Samsung Exynos 5G îndeplinește Release 15, un standard stabilit de 3GPP (3rd Generation Partnership Project), o organizație globală de cooperare în domeniul standardizării telecomunicațiilor mobile.

Modemul Exynos 5G suportă atât benzile de frecvență mai mici de 6GHz, cât și benzile de înaltă frecvență numite unde milimetrice (mmWAVE), de 28GHz și 39GHz. Modemul funcționează și cu tehnologii de telecomunicații mai vechi, cum ar fi 2G, 3G și 4G LTE. Teoretic, Exynos 5G poate realiza o viteză de download de până la 5Gbps. Această viteză este de 10 ori mai rapidă decât cea a serviciului LTE curent (o viteză de descărcare de 500 Mbps). Exynos 5G poate descărca de până la de 5 ori mai rapid decât cel mai bun modem LTE de ultimă generație (viteză de descărcare de la 1 la 1,2Gbps).

În același timp, Exynos 5G suportă simultan și non-stand-alone (NSA) și stand-alone (SA). NSA este o tehnologie de tranziție care utilizează rețelele existente, cum ar fi LTE în 5G. 5G NSA conectează undele radio de la o stație de bază de 5G, la o rețea de cablu 4G LTE sau invers.

KDDI  este un operator japonez de telecomunicații format în data de 1 octombrie 2000 prin fuziunea a trei companii. Are sediul central în Chiyoda, Tokyo. KDDI furnizează servicii mobile de rețea, servicii de comunicații de voce și date internaționale și servicii de fibră optică la domiciliu.

Samsung și operatorul de telefonie mobilă japonez KDDI și-au demonstrat recent tehnologia 5G pe un tren în mișcare cu doar o lună în urmă, atingând viteze de descărcare de vârf de 1,7 Gbps.

SURSĂBusinessKorea