Primele impresii despre noul smartphone Galaxy A8 (2018)

2122

Anunțat acum câteva săptămâni, Samsung Galaxy A8 (2018) și Galaxy A8+ (2018) fac parte din ultima încercare a companiei sud-coreene Samsung de a oferi unele dintre cele mai bune caracteristici ale sale la un preț accesibil.

Ideea din spatele seriei Samsung Galaxy A este simplă: luați câteva caracteristici cheie de pe telefoanele emblematice, în special seria Galaxy S, le mai tonifici și le împachetezi într-un dispozitiv mai accesibil, care este cu un pas peste telefonul tău cu rază medie de acțiune Android. Totul a început cu seria Galaxy A lansată în 2015, iar aceasta idee a fost rafinată de atunci în fiecare an.

Samsung a adus anul trecut Infinity Display pe smartphone-ul Galaxy S8. Infinity Display al telefonului a adunat o mulțime de laude pentru ceea ce face dar și pentru aspectul dat lui Galaxy S8.

Prin urmare, Samsung a dat noilor telefoane Galaxy A un afișaj Infinity plat, dar a păstrat raportul de aspect de 18,5: 9. Compania a ascultat, de asemenea, criticile pe care le-a primit din cauza amplasării incomode a senzorului de amprentă pe Galaxy S8 și a făcut modificări poziționându-l sub camera din spate pentru un acces mai ușor. Samsung Galaxy A8 fost lansat cu o cameră foto duală orientată spre față, o premieră pentru orice telefon Samsung Galaxy.

Compania și-a făcut din ce în ce mai bine smartphone-urile de primă clasă în ultimii doi ani. Galaxy A este una dintre cele mai bine vândute serii de smartphone-uri și pe bună dreptate. Galaxy A8 (2018) și Galaxy A8+ (2018) au cu siguranță tot ceea ce este nevoie pentru un smartphone premium.

Vă oferim câteva impresii după folosirea lui Samsung Galaxy A8 (2018).

La fel ca predecesorii săi, Galaxy A8 se simte la fel de premium ca telefoanele emblematice ale firmei Samsung. Acest lucru se datorează faptului că designul este similar, cu sticlă față/spate înconjurată de o ramă metalică, dar fără margini curbe. Acum, aceste curbe ar putea să nu fie  importante în ceea ce privește elementele de bază ale smartphone-urilor dar, ecranul plat parcă este nedemn de eticheta Infinity Display.

Ecranul AMOLED al modelului Galaxy A8 este la fel ca orice alt panou AMOLED de la Samsung și parcă telefonul nu se simte la fel de mare cu un ecran de 5,6 inch. Samsung oferă în cele din urmă și un LED de notificare pe seria Galaxy A. Butonul de acasă nu este sensibil la presiune, deci trebuie să glisați cu degetul pentru a accesa butoanele de navigare din interiorul unei aplicații full-screen.

Lipsa unui buton de pornire sensibil la presiune poate deranjează un pic doar dacă anterior ați avut un Samsung Galaxy S8 sau Galaxy Note 8. Nu credem că mulți consumatori au trecut de la unul dintre aceste dispozitive la Galaxy A8 sau A8+. Senzorul de amprente digitale este în cele din urmă situat într-o poziție accesibilă față de Galaxy S8. Încă nu este la fel de bine plasat ca pe telefoanele altor producători, fiind aproape de camera din spate, dar este un pas în direcția cea bună.

Vorbind despre departamentul foto, camera de 16 MP din spate face o treabă foarte bună în lumina zilei și destul de bună în condiții de lumină scăzută. Performanța camerelor frontale duale este impresionantă, mai ales cu activarea Live Focus.

Live Focus, prin utilizarea a două camere smartphone-ul este capabil să modeleze un spațiu tridimensional și apoi să utilizeze software pentru neclaritatea fundalului și să regleze profunzimea câmpului în fotografia finală, pentru a crea imagini de înaltă calitate.

Difuzorul de pe partea laterală a telefonului sună destul de bine, nu este de tip pilot dar cu siguranță este mult peste medie. Durata de viață a bateriei este bună, dar judecând după telefoanele din seria Galaxy A de anul trecut, durata bateriei sigur nu va dezamăgi. Modelele Galaxy A8 (și A8+) au, de asemenea, recunoaștere facială pentru deblocarea dispozitivului. Telefonul pare să utilizeze numai camera frontală primară pentru detectarea feței și posibil ca treaba să meargă mai rapid dacă Samsung ar fi pus recunoașterea facială pe ambele camere frontale.

Cu Galaxy A8 (și A8 +), Samsung oferă consumatorilor o gamă de caracteristici foarte bune pentru prețul la care cele două vin pe piață. Primele impresii sunt pozitive și suntem siguri că aceste două telefoane nu vor dezamăgii cumpărătorii.

SURSĂSamMobile