Plățile efectuate cu Samsung Pay sunt de aproape 9 miliarde de dolari

1370

Samsung Electronics a declarat că plățile efectuate cu sistemul său mobil de plată Samsung Pay au ajuns la cifra de 8,77 miliarde de dolari, la numai doi ani de la lansarea serviciului.

Utilizarea serviciului de plată mobilă Samsung Pay a crescut de aproape patru ori într-un an, a declarat un reprezentant al companiei Samsung.

Platformele de plată mobilă vor schimba radical modul de desfășurare a afacerilor în lume, cu toate acestea, aceste sisteme sunt adoptate mai lent decât se aștepta lumea.

Totuși, lumea se confruntă cu o utilizare relativ rapidă și în creștere a metodelor digitale de înregistrare, gestionare și schimb de bani în comerț. În ultimii ani, multe companii populare precum Apple, Samsung și Google și-au lansat propria versiune a acestor aplicații de plată digitală. Cu peste 7 miliarde de utilizatori de telefoane mobile această platformă este puțin probabil să eșueze.

Potrivit unui studiu realizat de Pymnts.com, Samsung Pay este cel mai des folosit. Samsung Pay are o rată de utilizare de 4,5%, care este cea mai mare dintre toate platformele vizate de această cercetare de piață.

Pymnts.com are sediul în Boston, Statele Unite. Recunoscut la nivel mondial în domeniul plăților și comerțului online, conține cele mai recente informații despre comerțul electronic și metode de plată online. Pymnts.com are o echipă de economiști de vârf, experți în analiză de date, consultanți de management pentru a oferi analize de ultimă oră din acest domeniu.

Fidelitatea mărcii telefonului deținut joacă un rol principal. O persoană care are un telefon Apple preferă, în general, produsele Apple. Același principiu se aplică și utilizatorilor Samsung. Cu toate acestea, problema principală este că, probabil, utilizatorii pur și simplu nu au un motiv suficient de puternic pentru a trece la plățile prin telefon mobil.

Samsung Pay este acum asociat cu peste 40 de mărci de carduri de plată și peste 100 de tipuri diferite de carduri de loialitate. Platforma are peste 870 de parteneriate bancare la nivel mondial și a procesat peste 240 de milioane de tranzacții în ultimele 18 luni. Firma de cercetare de piață Juniper spune că Samsung Pay va ajunge la 34 de milioane de utilizatori la nivel mondial până la sfârșitul anului 2017.

Serviciul Samsung Pay a fost premiat și recunoscut în multe țări datorită sistemului său de siguranță. Măsurile de securitate Samsung Pay sunt bazate pe tehnologii Samsung Knox și ARM TrustZone, considerate cele mai sigure sisteme în acest domeniu.

Plățile trebuie să fie autorizate printr-o scanare de amprente.

Samsung Pay este disponibil în prezent în peste 20 de țări. Samsung a colaborat cu American Express, Visa Card, Master Card și Alipay din China pentru extinderea serviciului pe piețele din toată lumea.

Telefoanele Samsung Galaxy includ atât tehnologia NFC, cât și MTS (Magnetic Secure Transmission). Primul permite utilizatorilor să plătească cu telefoanele lor la orice terminal POS cu funcție NFC, în timp ce al doilea este conceput pentru a imita banda magnetică tradițională a cardurilor de credit și de debit, ceea ce îi permite să lucreze cu orice terminal de card în orice magazin de vânzare cu amănuntul.

Samsung Pay funcționează numai cu smartphone-uri Galaxy – Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy Note 5, Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, cu smartatch-ul Samsung Gear S3 și bineînțeles Samsung Galaxy S8 și S8+. Samsung adaugă, de asemenea, suport pentru Galaxy A3 și Galaxy A7 (2016) prin intermediul unei actualizări de software.

Sigur, rapid și ușor de utilizat Samsung Pay este acceptat de aproape toți comercianții, este un mare pas înainte în plățile mobile, o piață uriașă pentru viitorul tranzacțiilor financiare la purtător.

SURSĂKoreaHerald