Prețul mediu al unui smartphone în Coreea, al doilea cel mai mare din lume

2873

Prețul mediu al smartphone-urilor vândute în Coreea de Sud anul trecut a fost de 466 dolari. Acest preț este al doilea cel mai ridicat din lume după cel de pe piața japoneză. În Japonia prețul mediu plătit pentru un smartphone este de 557 de dolari, potrivit firmei de analiză de piață Strategy Analytics.

În acest studiu făcut de firma de testare a pieței pe locul al treilea s-a situat Statele Unite cu un preț mediu de 425 USD, urmate îndeaproape de Australia cu 420 $ și respectiv Elveția cu 415 $. O foarte importantă piață de desfacere la nivel mondial, China, a înregistrat un preț mediu cu ridicata de 209 USD, clasându-se pe locul 41. India, tot o piață uriașă este pe locul 77 cu un preț mediu de 128 USD.

Analiștii de la Strategy Analytics explică această clasare pe primul loc a Japoniei prin faptul că aici au fost  înregistrate vânzări mari de telefoane iPhone de la Apple dar și prin faptul că foarte mulți consumatori au ales smartphone-uri cu prețuri ridicate, precum cele ale companiilor Samsung și Apple.

Pe piața smartphone-urilor din Japonia, Apple ocupă primul loc cu o cotă de piață de aproximativ 50%. În Coreea de Sud, Samsung este un jucător dominant, cu o cotă de piață de 56,7%. Aici Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+, Galaxy S7 și S7 Edge, precum și Galaxy Note 8 își iau parte leului. În Coreea de Sud, Samsung este urmată de Apple cu o cotă de piață de 17,7% și LG cu 17,4% pe piața smartphone-urilor, anul trecut.

Strategy Analytics prognozează că prețul mediu cu ridicata al smartphone-urilor din Coreea de Sud va continua să crească până la 481 USD în acest an și până la la 491 USD, în 2019.

În ceea ce privește vânzările, piața sud-coreeană a smartphone-urilor se situează pe locul opt în lume, chiar dacă mărimea acestei piețe este relativ mică. Anul trecut, China s-a clasat pe locul întâi cu 93,58 miliarde USD ca vânzări, urmată de Statele Unite cu 67,872 miliarde USD și Japonia cu 18,544 miliarde dolari SUA. Următorul loc a fost ocupat de India cu 15,695 miliarde USD. Coreea de Sud a venit pe locul opt cu 9.553 miliarde USD în privința vânzărilor.

Patru țări vor avea 54% din totalul vânzărilor globale ale smartphone-urilor din întreaga lume în 2019, ele au populații uriașe și cumpără o mulțime de telefoane. Aceste țări vor fi piața prioritară pentru producătorii de telefoane mobile: China, SUA, India și Japonia.

Strategy Analytics este fondată în 1968 și are sediul în Massachusetts, SUA. Are birouri în Statele Unite, Europa și Asia. Furnizează date, analize de afaceri și servicii de cercetare strategică în toată lumea despre telefoane mobile, tablete, dispozitive conectate și analize competitive ale concurenților pentru telefoane mobile.

Strategy Analytics se așteaptă ca piața smartphone-urilor din Coreea de Sud să urce pe locul șase, cu vânzări estimate de 12,586 miliarde USD în 2023.

La nivel global 10 țări vor avea 70% din vânzările de smartphone în 2019. Cele 10 țări vor fi China, SUA, India, Japonia, Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Franța, Brazilia și Indonezia.

SURSĂBusinessKorea