Samsung lansează primul ecran cinematografic cu LED-uri din Asia de Sud-Est

1587

Primul ecran cinematografic cu LED-uri din lume creează o experiență de vizionare cu multiple posibilități, acum acest tip de ecran a fost instalat în Bangkok, Tailanda.

Samsung Electronics își extinde viziunea pentru „Teatrul viitorului” prin aducerea ecranului Cinema LED la teatrul Paragon Cineplex din Bangkok, Thailanda. Ecranul Cinema LED pentru cinematografe, primul ecran din lume cu LED-uri High Dynamic Range (HDR) compatibil cu DCI (Digital Cinema Initiative), a fost introdus pentru prima dată în Asia de Sud, în urma instalări unor astfel de afișaje în orașele Seul și Busan din Corea de Sud, la începutul acestui an.

Pe 5 octombrie la Bangkok, Samsung Electronics a organizat o ceremonie de semnare a noului parteneriat cu Major Cineplex Group, cea mai mare companie cinematografică din Thailanda, cu peste 110 teatre și 668 de cinematografe, pentru a transforma un cinematograf cu 200 de locuri la Paragon Cineplex. Mai multe renovări de săli cinematografice pentru introducerea acestui nou tip de ecran sunt așteptate în întreaga regiune în anul următor.

Creșterea continuă a industriei de divertisment local și deschiderea spre adoptarea noilor tehnologii au făcut din Thailanda locația perfectă pentru primul ecran Cinema LED din Asia de Sud-Est„, a declarat Yong Chul Jo, președintele Samsung Electronics Thailanda. „Prin oferirea unui mediu de cinema cu cele mai imersive posibilități, ecranul Cinema LED creează o experiență de neegalat de vizionare, garantată pentru a face locațiile cu ecran Cinema LED o destinație pentru entuziaștii de film„.

Primul cinematograf din lume dedicat exclusiv prezentării filmelor a fost Nickelodeon, a fost deschis la 19 iunie 1905 la Pittsburgh, S.U.A. Teatrul a fost creația lui Harry Davis și John P. Harris care au instalat 96 de scaune într-un magazin gol, transformându-l în cinematograf. Numele a fost dat de la costul admiterii la film (un nickel) și cuvântul grec pentru teatru (odeon).

Un upgrade la sălile cinematografice cu ecran și proiector pe care le știm de mai bine de un secol, ecranul Samsung Cinema LED revigorează prezentarea cinematografică printr-o calitate vizuală superioară, performanță tehnică și fiabilitate. Deși se extinde pe o lățime de aproximativ 10,3 metri, ecranul Cinema LED este ușor de instalat și configurat în aproape toate dimensiunile de săli existente. Afișajul amplifică, de asemenea, conținutul pe ecran prin calitatea imaginii HDR, alimentată de rezoluția ultra-precisă de 4K (4096 x 2160) și de nivelele de luminozitate de vârf de aproape 10 ori mai mari decât cele oferite de proiectoarele tradiționale. Drept urmare, fanii cinematografelor se pot bucura de imagini fără distorsiuni și de culori pline de viață, de un alb impresionant și un negru profund.

Dincolo de îmbunătățirile sale vizuale, ecranul Cinema LED oferă managerilor de cinematografe fiabilitatea performanțelor pe termen lung. Perioada de valabilitate a afișajului de peste 100.000 de ore de funcționare, depășește cu mult actualele proiectoare și minimizează nevoia de întreținere costisitoare. În plus, ecranul Cinema LED utilizează un protocol strict de criptare anti-copiere pentru a împiedica streaming-ul ilegal sau redistribuirea conținutului.

Pe măsură ce cerințele pentru spațiul cinematografic evoluează, ecranul Samsung Cinema LED va oferi managerilor de teatru din Thailanda și din întreaga lume flexibilitate pentru a extinde ofertele de servicii și pentru a genera noi venituri. Afișajul menține o prezentare consecventă într-o gamă de condiții de iluminare întunecată și ambientală, indiferent de conținutul prezentat. Această versatilitate va permite cinematografelor să utilizeze spațiile sălilor de cinema pentru vizionarea concertelor și a evenimentelor sportive, competiții de jocuri și evenimente corporative.

În luna mai 2017, ecranul Cinema LED a devenit primul produs de acest gen care a respectat pe deplin standardul de cinematografie Digital Cinema Initiative (DCI).

Bazându-se pe calitatea imaginii pentru a promova o vizionare mai captivantă și mai vibrantă, ecranul Samsung Cinema LED se așteaptă să se extindă în cinematografele din întreaga lume, inclusiv în SUA și Europa, în următorii ani.

SURSĂSamsung News