Galaxy S10 cu Face ID și un cititor de amprente în afișaj

1718

Samsung Galaxy S10 poate fi echipat cu un sistem de recunoaștere facială 3D similar întrucâtva cu Face ID-ul lui Apple. Pentru a dezvolta această tehnologie destinată să înlocuiască Smart Scan de pe Galaxy S9, Samsung lucrează în prezent cu mai mulți parteneri. Nu este prima dată când auzim că Samsung lucrează la un nou smartphone cu noi caracteristici de identificare facială. Acum avem un nou dispozitiv în care va fi amplasată această caracteristică împreună cu scanerul de amprente, nimeni altul decât Galaxy S10.

Cu aceste caracteristici Galaxy S10 se va transforma într-un telefon nebun, cu un procesor realizat cu tehnologia de 7nm, conectivitate de 5G, scaner de amprente integrat în display și orice altceva va mai decide Samsung să introducă în el până când va fi lansat, peste aproape un an.

Începând cu Samsung Galaxy S8, toate smartphone-urile Samsung high-end sunt echipate cu un sistem de recunoaștere facială. Din păcate, aceasta nu este încă la nivelul altor competitori de pe piață. Pentru a ridica nivelul, Samsung a dezvoltat pentru Galaxy S9 Intelligent Scan, un sistem care combină recunoașterea facială cu scanerul de iris. În ciuda eforturilor lui Samsung, scanarea inteligentă nu este încă la fel de sigură ca Face ID-ul care echipează iPhone X. Acum, Samsung este hotărât să-și depășească competitorul principal

Se pare că Samsung a decis să facă din acest smartphone un adevărat extraterestru, pune în el un emițător și un receptor de lumină structurat, o cameră frontală și un senzor de timp de apropiere. Senzorii de lumină structurați colectează informații de adâncime care sunt combinate cu imagini realizate cu camera frontală pentru a produce o hartă 3D folosind algoritmi de software.

Și, surpriză, Samsung colaborează cu parteneri israelieni producători de camere foto, de data aceasta pentru modulul Face ID. Israelienii de la Mantis Vision se pare că au un parteneriat cu coreenii din Namuga pentru a oferi module de detectare a imaginilor 3D companiei Samsung pentru Galaxy S10. Namuga se află în spatele kitului de camere Intel RealSense AR, în timp ce Mantis Vision a fost „sponsorizat” cu 10 milioane de dolari de Samsung pentru a dezvolta module de cameră pentru un proiect Tango AR.

Mantis Vision este un producător de tehnologii de 3D de înaltă calitate și ușor de utilizat. Compania a fost fondată în 2005 și are sediul în Petach Tikva, Israel. Este specializată în dezvoltarea de instrumente și tehnologii pentru conținut 3D pentru o gamă largă de aplicații, cum ar fi: scanere profesionale, camere 3D pentru smartphone-uri și tablete.

Începând cu luna ianuarie, Samsung Electro-Mechanics, care produce camerele pentru telefoanele Galaxy, a menționat că „lucrează îndeaproape cu dezvoltatorii de soluții 3D pentru noi oportunități de identificare„, iar una dintre acestea este aparent un răspuns la Face ID-ul Apple. În prezent, scanarea inteligentă pe Galaxy S9 are o viteză în minus față de sistemul biometric de scanare 3D a lui Apple, dar anul viitor acest lucru se poate schimba cu Galaxy S10.

Potrivit informațiilor de până acum Galaxy Note 9 nu va avea scanerul pentru amprente în ecran, eforturile companiei Samsung în acest sens vor da roade abia cu Galaxy S10. Samsung încearcă pe toate căile posibile, optice și ultrasonice, pentru a face ca această caracteristică să devină o realitate pentru ediția a 10-a aniversară, a seriei S.

SURSĂPhoneArena