Samsung investește 5 milioane de dolari în serviciul TV online Pluto TV

1037

Samsung a anunțat o investiție de 5 milioane USD în Pluto TV din Los Angeles. Finanțarea a fost acordată de Samsung Venture Investment Corp., o divizie a conglomeratului sud-coreean. Samsung Venture Investment Corp și Pluto TV, au confirmat acest lucru într-o declarație către NBC News.

Gigantul de produse de electronice Samsung Electronics intră în afacerea TV online.

În combinație cu alți investitori, suma totală este de 8,3 milioane de dolari, spune compania. Pluto TV a refuzat să dezvăluie ceilalți investitori, dar a spus că este o combinație de investitori noi și mai vechi.

Până acum, Pluto TV, cu sediul în Los Angeles, a obținut 51,8 milioane de dolari de la investitori, inclusiv USVP, ProSiebenSat.1 Media, Scripps Networks Interactive, Sky, Agenția United Talent Agency, Luminari Capital, Chicago Ventures, Pritzker Group și altele.

În timp se are în vedere extinderea Pluto TV pe piața europeană iar fondurile de la Samsung ar putea fi privite ca o investiție strategică a unui nou partener. Pluto TV este disponibil online, pe dispozitive mobile și pe playere media și alte dispozitive pentru camere de zi, inclusiv televizoare Samsung Smart și console de jocuri precum Playstation și Xbox.

Pluto TV este un serviciu de televiziune online cu peste șase milioane de abonați. Este unul dintre cele mai mari servicii de televiziune online, disponibile online, la ora actuală. Pluto TV distribuie gratuit peste 100 de canale TV live de la știri la canale pentru gătit, sport, canale de divertisment și de desene animate pentru copii.

Serviciul Pluto TV are parteneriate cu rețele TV, studiouri de filme, edituri și companii media digitale.

În acest an, de exemplu, Pluto TV a anunțat peste 40 de parteneriate cu Warner Bros, Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Bloomberg, Al Jazeera Engleză, Cheddar, Gravitas Ventures, Asylum, Viz Media, Big Sky Conference, Stadium, Jukin Media și JASH.

Warner Bros, fondat în 1918, este cel de-al treilea mare studio american, care a continuat neîntrerupt creațiile sale de la fondare până în prezent. Celelalte sunt Paramount Pictures și Universal Studios, fondate ambele în 1912. Printre cei mai remarcabili actori ai companiei se află Bette Davis, James Cagney, Humphrey Bogart, Doris Day și Clint Eastwood.

Televiziunea Pluto este condusă de directorul executiv Tom Ryan și președintele executiv Ken Parks, fost responsabil de conținut al serviciului de muzică Spotify.

Samsung este liderul global al pieței TV, schimbând modul în care oamenii experimentează divertismentul prin inovații constante„, a declarat Tom Ryan, directorul executiv al Pluto TV, într-o declarație despre noua finanțare. „Investiția în Pluto TV este un mare vot de încredere în misiunea noastră de a aduce televiziunea gratuită pe internet consumatorilor de pretutindeni„.

Investiția Samsung în Pluto TV va permite companiei să propună un pachet de canale TV online pentru produsele sale, cum ar fi telefoanele inteligente și televizoarele de ultimă generație. Samsung este un lider atât pe piața smartphone-urilor, cât și pe piața inteligentă de televiziune, astfel încât un serviciu de televiziune online, are sens pentru companie.

Pluto TV oferă serviciul său online gratuit de televiziune prin intermediul aplicațiilor pentru diverse platforme. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS. Nu există taxe de abonament, dar utilizatorii trebuie să pună anunțuri de publicitate.

Pluto TV este cel mai important serviciu gratuit de televiziune prin internet din America și vedem un potențial uriaș pentru companie, deoarece oferă o gamă largă de servicii clienților din întreaga lume„, a declarat Jihong Kim, senior manager de investiții al Samsung Venture Investment Corporation.

Impact Wrestling este cea mai recentă companie care anunță că își distribuie conținutul prin intermediul televiziunii online Pluto. Alți parteneri sunt The Onion, Bloomberg și NBCUniversal, care deține NBC News.

Rămâne de văzut dacă și când acest serviciu de televiziune va ajunge și în Europa – îl așteptăm pe smartphone-le noastre Samsung, sau va fi limitat la clienții din SUA.

SURSĂNBC News