Samsung Artik Cloud transformă Internetul obiectelor într-un flux de venituri

1753

Potrivit prognozelor din industrie, internetul obiectelor (IoT) va fi un important producător de bani pentru furnizorii de IT în următorii câțiva ani. Acum, odată cu lansarea Samsung Artik Cloud Monetization pentru serviciul IoT, gigantul high-tech sud-coreean Samsung pregătește calea către noi oportunități de afaceri și va ajuta companiile să obțină venituri din IoT.

Internetul obiectelor (IoT) este o inter-rețea de dispozitive fizice, vehicule, clădiri și alte elemente încorporate cu electronice, software, senzori, conectivitate care permite acestor obiecte să colecteze și să facă schimb de date.

IoT permite ca obiectele să fie detectate sau controlate de la distanță de-a lungul infrastructurii de rețea existente, creând oportunități pentru o integrare mai directă a lumii fizice în sistemele bazate pe computer și rezultând o eficiență sporită, precizie și beneficii economice, pe lângă intervenția umană redusă.

Experții estimează că IoT va consta în aproximativ 30 de miliarde de obiecte până în 2020.

Exemplele actuale de piață includ automatizarea casei, cum ar fi controlul și automatizarea iluminatului, încălzirii, ventilației, sisteme de climatizare și aparate precum mașina de spălat / uscătoare, purificatoare de aer, cuptoare sau frigidere / congelatoare, care utilizează Wi-Fi pentru monitorizare la distanță. Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ precum și Samsung Galaxy Note 8 pot monitoriza și controla casa de la distanță prin intermediul lui Bixby.

Compania Samsung a declarat că platforma Artik Cloud oferă totul, pentru o conexiune sigură.

Putem asigura un nivel de securitate dificil de penetrat„, a declarat Sara Peach, directorul general al dezvoltarii afacerilor pentru Artik Samsung.

Pentru prima dată, producătorii de dispozitive și furnizorii de servicii pot accesa un ecosistem deschis și pot crea planuri de servicii care generează venituri direct din interacțiunile dispozitivelor și serviciilor. Cu acest model unic de generare a datelor, producătorii de dispozitive pot profita de funcțiile extinse de interoperabilitate ale Samsung ARTIK Cloud pentru a genera noi fluxuri de venit și a implementa noi modele de afaceri.

Samsung ARTIK Cloud va oferi producătorilor de dispozitive IoT o modalitate de a măsura consumul de date și de a taxa clienții pentru acea utilizare. În trecut, producătorii de dispozitive s-au confruntat cu dificultăți în recuperarea utilizării datelor, deoarece era dificil de urmărit și gestionat consumul de date.

Astăzi, producătorii de dispozitive pentru IoT au adesea probleme în ceea ce privește recuperarea costurilor de date asociate cu aplicațiile gratuite și susținerea unui ecosistem de dispozitive, aplicații și servicii terțe. Producătorii trebuie fie să absoarbă costurile de date ale dispozitivelor de operare, fie să creeze costuri anticipate încluse în prețul cu amănuntul al dispozitivelor.

Samsung ARTIK Cloud Monetization rezolvă această problemă oferind un sistem complet de brokeraj, contorizare și plăți. Oferă producătorilor de dispozitive o modalitate ușoară de a-și face aparatele interoperabile cu dispozitive și aplicații de la terțe părți și de a genera bani din utilizarea datelor.

Samsung ARTIK Cloud Monetization ne poziționează într-o situație în care putem ajuta producătorii de dispozitive să găsească noi modalități de a face bani din IoT și de a permite mai multe aplicații pentru clienții lor.” a declarat James Stansberry, vicepreședinte senior și șef global al ARTIK la Samsung Electronics.

Utilizând portalul Artik Cloud, clienții pot formula planuri de servicii care să le corespundă cerințelor și obiectivelor financiare. Dat fiind că dispozitivele lor transmit datele pe Internet, platforma Samsung gestionează actualizările, interacțiunile cu contoarele, gestionează plățile și trimite OEM-urilor (Original Equipment Manufacturer) cota lor din veniturile colectate.

OEM – producător de echipamente originale, este o companie care produce componente și echipamente care pot fi comercializate de un alt producător. De exemplu, dacă o firmă X realizează cabluri de alimentare sau alte tipuri de cabluri care sunt utilizate pe computere de IBM, firma X este un OEM.

Compania Samsung spune că Samsung ARTIK Cloud este una dintre puținele platforme care oferă atât module, cât și conectivitate, ceea ce consideră că este un avantaj competitiv. Artik se poate conecta la serviciile Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure și platforma cloud-ului SAP. Samsung are, de asemenea, parteneriate cu o varietate de platforme IoT, inclusiv platforma GE Predix IoT și AWS Greengrass.

SURSĂSdxCentral