Samsung Electronics și Chicco, alături de părinți cu BebeCare

1247

Primul sistem inovator, dezvoltat în Italia de Samsung în colaborare cu Chicco, ajunge pe piața italiană la sfârșitul lunii mai. Primele două scaune auto Chicco, cu senzori integrați BebeCare, doresc să fie un sprijin real pentru mămici și tătici, atunci când transportă odorul lor cu mașina în diferite ocazii.

BebeCare a început să fie dezvoltat anul trecut în octombrie printr-un parteneriat între Samsung Electronics și Chicco. BebeCare este primul sistem studiat, proiectat și dezvoltat în Italia, care permite detectarea prezenței și mișcările copilului în scaun și să trimită notificări către părinți prin intermediul unui smartphone Samsung în timpul când copilul este transportat în scaunul dedicat acestuia în mașină. Este un proiect cu un impact pozitiv și direct asupra vieții familiilor pentru momentele și nu numai, în care sarcinile de zi cu zi copleșesc familiile iar rezolvarea acestora devine un puzzle complicat. Noile tehnologii dezvoltate de Samsung în colaborare cu Chicco se dovedesc în aceste situații un aliat valoros.

Gestionarea rutinei de zi cu zi este tot mai mult o provocare pentru familii și pentru asta am dat viață, cu pasiune, lui BebeCare. Prin urmare, am ales să colaborăm cu Chicco, un lider în lumea copiilor care, datorită experienței sale, tradiției și competențelor sale, este partenerul ideal„, a declarat Francesco Cordani, directorul Samsung Electronics Italia. „Suntem mândri să anunțăm că prototipul a devenit o realitate, devenind un produs concret care poate fi alături de mame și tați în viața de zi cu zi, pentru fi un sprijin și a aduce condiții de siguranță în transportul copiilor” a continuat d-nul Cordani.

În acest parteneriat Samsung, care are ca scop răspândirea culturii prin tehnologii care îmbunătățesc viața oamenilor, și-a pus la dispoziție know-how-ul și ecosistemului său de dispozitive pentru a permite realizarea senzorilor și dezvoltarea sistemului BebeCare.

Chicco are sediul în orașul Como, regiunea Lombardia, Italia. Chicco a fost fondat în 1958 de către Pietro Catelli, care a dorit să sărbătorească nașterea primului său fiu Enrico, afectiv cunoscut sub numele de „Chicco”. Chicco are sucursale în India, Rusia, Mexic și Polonia și produsele sale pentru copii sunt prezente acum în peste 120 de țări din întreaga lume.

Sistemul BebeCare este format din senzori, integrați în scaune de mașină model Chicco Oasys 0+ și Chicco Oasys i-Size, fără a compromite absolut deloc criteriile de siguranță. Poate detecta mișcările copilului și să trimită notificări părinților pe smartphone, prin intermediul aplicației corespunzătoare BebeCare.

Suntem mândri de parteneriatul cu Samsung – spune Marco Schiavon, vicepreședinte Chicco Italia, Spania și Portugalia – și să anunțăm lansarea pe piață a primelor două scaune auto Chicco cu senzori BebeCare. În acest parteneriat am introdus experiențele și abilitățile noastre pentru siguranța și confortul copiilor dar și a părinților„.

Aplicația BebeCare a fost concepută pentru a fi ușoară și intuitivă, de la instalarea aplicației până la pregătirea dispozitivului. Doar conectați scaunul pentru mașină Chicco cu senzorii BebeCare la aplicația dedicată, disponibilă în Samsung Store și la dispozitivele Samsung ale utilizatorilor. Sistemul se activează după câteva secunde de la momentul în care copilul este așezat pe scaun, semnalizând prezența sa la bord prin intermediul aplicației.

Chicco oferă pe piață primele două scaune auto cu senzori integrați BebeCare:

  • Chicco OASYS 0+ UP: omologat în conformitate cu normele ECE R44/04 pentru transportul cu mașina a copiilor până la o greutate de 13 kg.
  • Chicco OASYS i-Size: aprobat în conformitate cu normele i-Size (ECE R129) pentru transportul copiilor în autovehicule, copii care au o înălțime între 40 și 78 cm și o greutate de max. 13 kg.

Scaunele de mașină Chicco Oasys 0+ UP și Chicco Oasys i-Size vor fi disponibile pe piața italiană de la sfârșitul lunii mai 2018, începând cu un preț de 149 €. În plus, din noiembrie 2018 aplicația BebeCare va putea fi descărcată pe toate dispozitivele Android și iOS și va fi, de asemenea, disponibilă cu un nou scaun cu senzori BebeCare: Chicco AroundU pentru copii cu înălțimea de la 40 la 105 cm.

SURSĂSamsung News