Samsung confirmă că nu încetinește telefoanele cu baterii mai vechi

2293

Doi dintre cei mai mari producători de telefoane Android – Samsung și LG – au confirmat că nu încetinesc telefoanele cu baterii mai vechi, tactică pe care Apple a recunoscut că o folosește. După ce mulți utilizatori au observat că unele modele mai vechi de Apple iPhone au încetinit, Apple a confirmat în mod oficial că încetinește iPhone-urile pentru a preveni opririle neașteptate.

O teorie a conspirației afirmă că Apple face acest lucru în mod intenționat cu iPhone-urile mai vechi pentru a-i face pe clienți să cumpere un model nou.

Utilizatorii și-au pus în mod normal întrebarea dacă și alți producători de smartphone-uri fac acest lucru.

Pentru a afla dacă și alte companii importante de telefonie mobilă fac același lucru PhoneArena a chestionat mai multe firme.

În e-mail-urile către PhoneArena, aceste companii au negat că vor reduce viteza procesorului în telefoanele lor, iar LG a răspuns hotărât că nu va încerca niciodată să-și încetinească procesoarele telefoanelor. Motorola și HTC au confirmat deja că nu utilizează astfel de practici. Google nu a trimis nici un răspuns oficial până acum.

HTC High Tech Computer Corporation, este o companie care fabrică în mare parte smartphone-uri cu sistem de operare Android. A fost fondată în 15 mai 1997 și are sediul în Taiwan. Compania a cunoscut succesul la nivel mondial cu seria HTC One.

LG Electronics, Inc.: Niciodată nu, niciodată! Ne pasă de ce cred clienții noștri.

Samsung Electronics Co. LTD.: Calitatea produselor a fost și va fi întotdeauna principala prioritate a Samsung Mobile. Asigurăm o viață extinsă a bateriei dispozitivelor mobile Samsung prin măsuri de siguranță pe mai multe niveluri, care includ algoritmi de software care reglează curentul de încărcare al acumulatorului și durata de încărcare. Nu reducem performanța procesorului prin actualizări de software pe durata ciclului de viață al telefonului.

Bateriile de smartphone generează o putere mai mică pe măsură ce devin mai în vârstă din cauza degradării naturale. Acest lucru poate duce la închiderea neașteptată a dispozitivului dacă procesorul se află sub sarcină mare și necesită mai multă putere pentru a crește viteza.

Apple a decis să accelereze viteza procesorului pe dispozitivele mai vechi, pentru a preveni opririle neașteptate care rezultă din incapacitatea bateriei de a ține pasul. Apple a introdus acest comportament anul trecut pentru iPhone 6, 6S și SE.

Între timp, după mai multe procese, Apple și-a cerut scuze pentru încetinirea utilizării iPhone-urilor fără consimțământul proprietarilor și oferă acum un program de înlocuire a bateriei cu un preț redus cu 50 de dolari, de la 79 $ până la 29 $. Compania Apple va înlocui numai acele baterii care au îmbătrânit până la punctul în care este necesară înlocuirea.

Apple a declarat oficial că o baterie iPhone pierde o cantitate semnificativă din capacitatea sa după 500 de cicluri de încărcare.